Saaristomeri alkaa olla jäässä aivan eteläisintä osaa lukuunottamatta. Saa nähdä tuleeko tästä talvesta 2011 kaltaista jäätalvea. Seuraavat viikot näyttävät. Jäät tuovat omat mausteensa niin työntekoon kuin valokuvaamiseen.
Valotuksellisesti kuvien ottaminen jäisellä merellä on haastavaa (ainakin minulle!). Aurinkoisena päivänä kaikki palaa puhki ja pilvisenä kaikki on yhtä harmaata massaa. Aamu ja ilta ovatkin parasta kuvausaikaa.
Työnteon kannalta kaikki on jäissä hitaampaa. Laivat jäävät kiinni, laivalle meno kestää ja poistuminen kestää ja eikö se argentiinalainen kippari nyt tajunnut, mitä sille juuri huolellisesti selitin… Työtapaturmien riski kasvaa niin ikään, kun kaikki on jäässä. Mutta on talvessa jotain, joka ehkä käy ilmi oheisista laadullisesti ei ehkä niinkään hyvistä kuvista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s