Luotsin homma on valitettavan yöpainotteista. Laivat ovat päivät satamissa ja pimeään aikaan lähdetään ulos ja tullaan sisään. Toki poikkeuksiakin on, mutta öiseen aikaan liikenne painottuu. Täällä Saaristomerellä on aamuin illoin vilkas lauttaliikenne, joka tuo hieman valoa yöhön. Talvisaikaan laivat käyttävät myös niin sanottuja rännivaloja, jotta jäärännissä pysyminen helpottuu. Tosin eilisen sakeahkon lumipyryn aikana valot toimivat enemmän kirkasvalohoitona allekirjoittaneelle…

Rännissä

Viking Grace matkalla Tukholmaan Ominaisholmenin kohdalla

Baltic Princess saapuu Turkuun.

New York? Ei, vaan Nesteen Naantalin jalostamo mereltä.

2 kommenttia artikkeliin ”Valoa yössä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s