Aika paljon sitä on tekemisissä eri kansallisuuksien kanssa. Merenkulkijat ovat nykyisin aika kirjavaa porukkaa. Puolalaisia, venäläisiä, ukrainalaisia, filippiinoja, kiinalaisia, intialaisia ja pienenevänä vähemmistönä hollantilaisia ja skandinaaveja. Edellämainitut kattavat varmaan 90 prosenttia asiakkaista.
Ja niitä kulttuurieroja… Niitä riittää. Ja hauskoja juttuja. Tämän aamun asiakas muisteli kuinka 25 vuotta sitten vastavihityn vaimonsa kanssa sai rauhassa kävellä Abidjanin katuja. Mitä nyt vähän ruumiita lojui jossain, mutta muuten ihan rauhallista… Ei taida enää onnistua. Kyseessä oli kuusissakymmenissä nyt oleva puolalainen herrasmies. Ja sitten vertailtiin afrikankokemuksia ja hauskaa oli. Merimiesjuttuja voi tietty aina vähän värittää, se kuuluu asiaan.
Aasian maista tulevat aina ihmettelevät meidän luontoa ja sitä ettei joka saari ole täynnä porukkaa. Itse varmaan ihmettelisi niin ikään paikallista luontoa – ja sitä että joka paikka on täynnä porukkaa. Eikä riitä, että tarjoaa navigaatioapua, vaan pitää tietää mistä saa puhelinkortteja ja paljonko ne maksavat ja missä on lähin merimieskirkko. Tärkeitä juttuja.
Työviikko on lopuillaan ja vapaat alkavat. Oheen liitän kuvan, josta ilmenee kuinka tärkeää on ottaa tarpeeksi isot jäänsärkemisvehkeet mukaan, jos aikoo talvella kalastaa. Vertailkaa vaikka!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s