No ei tullut jäätalvea. Ainakaan täällä etelässä. Kaksi viikkoa sitten Saaristomeri oli lähes jäässä, nyt lähes jäätön. Aina vaan yllättää se vauhti, millä muutokset tapahtuu.

Merenkulkijan näkökulmasta semmoinen 10 senttiä tasaista jäätä joka paikassa olisi mainio juttu. Nyt jäiden hävittyä alkaa taas heiluminen ja pomppiminen, kun meri pääsee vapaasti liikkumaan. Kaksi vuotta sitten näitä aikoja kairattiin tuohon Isokarin eteläkärkeen reikä ja havaittiin jäätä olevan puoli metriä. Ei ole vuodet veljiä keskenään.

Myöskään aloittelevaa amatöörikuvaajaa ei kelit suosi. Tai sitten en vain näe, mitä näillä keleillä kannattaisi luonnossa kuvata. Lapsille kannattaa antaa välillä kamera. On uskomaton juttu, miten ne kykenevät näkemään paikat toisella tavalla. Tuleekohan hyväksi valokuvaajaksi siten, että onnistuu säilyttämään tuon kyvyn aikuisikään?

Liitän tähän pari kuvaa lapsiperspektiivistä – ajalta kun jäitä vielä oli.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s