Olin tänään italialaisessa laivassa. Oli kyllä pitkästä aikaa mukavaa. Ei siellä ehkä kaikki niin kiillä kuin meillä skandinaaveilla, mutta kaikki on kuitenkin reilassa ja toimivaa. Vähän kuin lommoisessa Fiatissa, joka on parkkeerattu Napolin sivukujalle. Mutta kun sinne menee… ”Ciao ciao mister pailot, vähän italiaa ja englantia perään ja kädet käy. Ihmiset näyttää vähän merirosvoilta, mutta ovat ystävällisiä. Joku luikauttaa väliin vähän jostain oopperasta. Ottaako pilotti capuccinoa vaiko espressoa? Ei siellä keitetä brygamokkaa, vaan kahvin tuo intialainen kokki alakerrasta, jotta on tuoretta varmasti. Asianmukaisesti paksussa posliinikupissa. Vähän pahoitellaan, että kotona Italiassa on kyllä parempaa mokkaa.
Matka jatkuu ja luotsin työtä seurataan silmä kovana, safety first! Jutellaan niitä näitä työn lomassa perämiehen kanssa ja perehdyn italialaiseen koulutussysteemiin, josta ei ota hullukaan tolkkua. Saan selville, missä on halpoja vuokrakämppiä Italiassa ja missä maksaa pirusti. Lounasaika. Onko pilotilla nälkä? No totta mooses on, kuka sanoo italialaisessa laivassa että ei nyt oikein ole. Ja intialainen paahtaa taas brygalle brikalla parit lautaset ja fantaa. Alkupaloiksi salaattia, jossa on keitettyä mustekalaa, kasviksia ja perunaa. Luonnollisesti oliiviöljyllä ja yrteillä höystettynä. Ja pastaa funghi pääruoaksi. Luotsit ja hevoset syö muuten seisaallaan. Ensin mainitut työnsä takia, jälkimmäisille se on enemmän luontaista.
Kyllä tulee välillä mieleen, että tarvitseeko meidän aina olla täällä niin yliluterilaisia, mitata kaikki vatupassilla ja suorakulmalla ja noudattaa jokaista direktiiviä tunnollisesti. Ja poistaa hevosenliha tarkkaan muun ruoan seasta. Näyttää se sujuvan hienosti ilmankin.
Kuvia tältä päivältä. Yritän jossain vaiheessa saada tämän bloggerin näyttämään ulkoisesti vähemmän tylsältä, mutta tablettiversio ei tarjoa paljoa asettelumahdollsuuksia. Prego!

Amurin peräpeiliä kelpaa ihastellaSumua Kihdillä

2 kommenttia artikkeliin ”Viikon väriläiskä

  1. Tuli mieleeni tabletti versiosta, että mitä appsia käytät? Itse huomasin, että Bloggerin oma oli siitä juuri kökkö, että ensin teksti ja sitten kuvat pötköön (tyhmää). Löysin BlogPost nimisen Appsin (käytän Samsung tablettia) ja se toimi ihan mukavasti, kunhan ensi pääsi toimitalogiigasta perille =).

  2. Viimeisimmästä kirjoituksesta alkaen appsia nimeltä blogsy, joka vaikuttaa toimivalta. Bloggerin oma on todella syvältä ja surkea.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s