Kohti auringon siltaa.

Isokarin vanha luotsiasema

 Kiirettä pitelee. Jopa siinä määrin, että ei ole ehtinyt rassata kuvien parissa, eikä tuoda verrattomia ajatuksiaan julki täällä. Luotsausalan työehtosopimus sanoo jotenkin niin että seitsemän päivän mittaista työjaksoa seuraa yhtä pitkä vapaajakso. Tessin yleissitovuus ei kuitenkaan koske vaimoa ja lapsia. Anopista nyt puhumattakaan. Ei auta vaikka kuinka heiluttelee paperia nenän edessä ja hokee vapaaviikko, vapaaviikko… Hommia pukkaa. Työviikolla ei ole kuin yksi lähde, mistä keikkaa pulppuaa, vapaaviikolla useampia. Lisäksi pitää saada tehtyä ne hommat pois, jotka on tekemättä työviikon aiheuttaman poissaolon takia. Toki on sellaisia luotseja, jotka asuvat samalla paikkakunnalla, jossa työskentelevät. Heillä se vasta kiire onkin. Lepoaikoja ei tunneta edes työviikolla. Ikea kutsuu. Kutsuu se kyllä minullakin, mutta tekstiviestin välityksellä. Saa itse valita, koska menee. Vaikka mitä siellä nyt enää, kun hevospullat pistettiin tiskin alle.

Otettu 5 s. valotusajalla ja pienellä aukolla jääkökkäreen päältä.

Majakkamestarin talo Isokarissa

 Muistikortin kätköihin oli sentään jäänyt kaikennäköistä, kun sitä vihdoin eilen ehti kaivelemaan. Kokeilin jalustan puutteessa ottaa jään päältä pitkällä valotuksella ja ihan kivoja otoksia tuli – ainoa että jää ei yhtään muodostuessaan ajattele mahdollisia ohikulkevia valokuvaajia, ja kasvaa vinoon. Siinä saa sitten jälkeen päin oikoa horisontteja.
Muutamia tosi komeita utuisia aamuja oli viime viikolla, mutta amatöörikuvaaja joko hankki juuri leipäänsä tai nukkui, kun olisi pitänyt olla kameran kanssa asemissa. Vähän sama on kalamiehillä, jätäpä virveli kotiin, niin kyllä pomppii kaloja joka puolella.

Maaliskuussa kohta ollaan ja valon määrä kivasti lisääntyy. Sehän tarkoittaa lisää valokuvia! Tätä blogiakin on kuukauden aikana seurannut toistatuhatta henkeä yli kymmenestä maasta. Indonesiasta asti. Todistettavasti muutkin ovat siis täällä surffaillet kuin itse ja vaimo.
Aika siirtyä jälleen tärkeämpiin hommiin, anoppi kutsuu. Bloggamisiin!

Aamu Isokarissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s