Olen löytänyt vaativan kuvauskohteen. Lapset. Merimaisemat ovat niihin verrattuna melko armollisia. Ehtii rassata aukot kohdalleen ja ottaa uusiksi jos on tarvis. Voi ottaa vähän eri kulmasta ja kokeilla erilaisia valotuksia.
Kokeilepa pentujen kanssa samaa. ”Ootas isi vähän säätää herkkyyttä ja pitäskös valkotasapainon olla…Hei HEI takas! Tuu nyt…” Vaihtoehto 2: sähän et musta kuvaa ota (ks. kuva alla). Tai ota mun hienoista kengänpohjista.
On siirryttävä järeämpiin keinoihin. Pitää höynäyttää muumikansaa. Aloitteleva valokuvaaja tuumaustauon pidettyään tuumaa, että paras konsti siihen on järjestää niille mieluista puuhaa. Muita vaihtoehtoja olisivat kiristys ja lahjonta. Ihan niin kuin kaikessa muussakin kasvatuksessa. Varjopuolena jälkimmäisissä on se, että kuvista tulee helposti pönötyskuvia. Lapsen naamasta loistaa kilometrin päähän, että hän on nyt tässä vain ja ainoastaan tämän valokuvan takia. Jokainen voi tutkailla albumeistaan sukujuhlista ja kanarianmatkoilta otettuja kuvia.

No photos today, thank you!
Tyttöenergiaa

Siis pulkkamäkeen. Siinä ei ehdi kiinnostua aloittelevasta valokuvaajasta. Ei ehdi edes väistää. Valokuvaaja lyö jatkuvan automaattitarkennuksen päälle, yrittää väistellä ylämäestä sinkoavia pommeja ja kuvaa sarjatulella. Keskimäärin yksi kuudestakymmenestä ruudusta on onnistunut. Se on jo kaksi ja puoli rullaa vanhana filmiaikana. Se oli vielä kalliimpaa ennen tämä valokuvausharrastus.

En varmaan laske…
No ehkä mä lasken kuitenkin…

Pala kakkua.

Varsinkin poikiin toimii vedätys. Naispuoleiset eivät luonnostaan usko kaiken maailman selityksiin. Jokainen voi kokeilla kotona. Ylinnä olevassa kuvassa pojalle on uskoteltu, että edessä oleva jyrkkä mäki on pakko laskea ihan yksin. Näin saadaan sopivan dramaattinen ilme mallin kasvoille. Valokuvaajalta vaaditaan kovaa luontoa. Pitää sysätä taka-alalle mahdolliset jälkikasvulle aiheutetut lapsuudentraumat. Tuleehan niitä muutenkin, ja pääasiahan oli hyvä kuva.
Seuraavassa kuvassa on kerrottu, että ei siinä mäessä nyt niin kovaa mene ja isi on tässä ihan lähimaisemissa. Piltti saadaan huijatuksi mäkeen ja lopputuloksena on onnistumisen kokemus, joita vanhempien tulee lapsilleen järjestää. Win-win tilanne, isukki sai hyvän kuvan.

Vapaat on taas kulutettu yllättävän nopeasti ja ensi viikolla siirrytään jälleen lapsiaiheista meriaiheisiin. Toivottavasti ilmojen haltija järjestää vähän hyvää valoa valokuvaajille.

2 kommenttia artikkeliin ”Lapsikuvausta

  1. Tytär vaihto-oppilaana Etelä-Koreassa ja yritän rauhoittaa välillä mieltäni muualla netissä seikkailemalla. Esimerkiksi nyt etsin hakusanalla sanalla luotsaus entisen työpaikkaani sivuavia blogeja. Sinulla on hienoja kuvia sekä luotsauksesta että lapsikatraastasi!

  2. Kiitos! Toivottavasti tämä blogi tekisi vähän luotsausta tunnetummaksi. Toivotaan Korean tilanne laukeaisi rauhallisesti. Vanhempien huoli on ikuinen…tsemppiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s