Pitää kirjoittaa näin matkailusesongin lähestyessä (noin kolmen kuukauden kuluttua) muutama sana Isokarista.
Isokarihan sijaitsee Selkämeren eteläosassa Uudenkaupungin edustalla, vaikka kuuluukin Kustavin kuntaan. Isokarissa sijaitsee Suomen toiseksi korkein majakka (noin 50 m merenpinnasta), joka on valmistunut vuonna 1833. Majakan on suunnitellut luotsimajuri Gustaf Brodd. Mielettömän hieno titteli kaverilla. Onkohan ollut olemassa luotsikenraalia?

Kesäisin saarella järjestetään opastettuja kierroksia päivittäin, joihin kuuluu myös vierailu majakkaan. Muita hienoja rakennuksia ovat Majakkamestarin talo ja vanha luotsitupa. Näitä voi myös vuokrata majoituskäyttöön. Saarella toimii myös kesäkahvila, jonka läheisyydessä on vierasvenelaituri. Tai toisinpäin.

Eläimiä saarella on talvisin kaksi, kettu ja jänis. Myöhemmin keväällä joukkoon liittyy kotka, punkki ja käärme, kahta viimeksi mainittua lajia yleensä useampi kappale. Lisäksi keväisin on hirveä määrä kamalaa meteliä pitäviä vesilintuja. Oikeasti, kaakatus on hurjaa.

Kuten yllä olevasta voi päätellä, en ole kovin hyvä kirjoittamaan matkailumainoksia. En siis kirjoita yhtään enempää, etteivät viimeisetkin turistit kierrä Isokaria kaukaa. Antaa alla olevien kuvien kertoa jotakin. Paitsi että ylin on otettu Lahden rautatieasemalla, mutta sitä ei olisi kukaan tiennyt, jos en olisi sanonut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s