Mahtava meininki merellä! Tänään jouduin jopa luopumaan villapaidasta ensimmäisen kerran moneen kuukauteen, kun aurinko porotti päin näköä. Keke-laseista oli niin ikään pyyhkäistävä pölyt. Täydellistä summer-lookia häiritsi ainoastaan orastava kurkkukipu, joka meinaa viedä myös äänen. Tuleepahan oltua kerrankin hiljaa ja puhuttua vain pakolliset.

Ja tänään se sitten tapahtui. Multa kysyttiin, että otanko SITRUUNAA kahviin (muru)! Ja murukahvin sijaan olisi ollut suodatinkahvia ilman keitintä tarjolla. Repesin. Kaikki helmet samassa paketissa. Onkohan joku kääntänyt tämän blogin venäjäksi? Kuuluisa kahviblogisti tuli luotsaamaan (ks. Coffee, Mr. Pilot).

Tänään loisti muukin kuin aurinko. Nimittäin meikäläinen kielitaidollaan. En ole koskaan lukenut venäjää missään, mutta olen oppinut sitä hieman (johtunee asiakaskunnasta). Mielestäni on superhauskaa heittää joku sana venäjää väliin, kun laivan henkilökunta luulee keskustelevansa keskenään venäjäksi.

-svartofki lievim bort! (paapuuri laituriin)
-lievim bort, jasna. seres skolka? (joo, paapuuri, kauan menee?)
Johon luotsi: seres shes dvaatset minuut! (tunti kakskyt minsaa)

Seuraa tuijotusta. -Ootkos muuten ymmärtänyt kaikki, mitä me ollaan puhuttu? Tottamooses. Aina kannattaa varoa, mitä ulkomailla huutelee.

Venäjää osaavat epäilemättä huomasivat tässä vaiheessa, että osaan kirjoittaa venäjää vielä vähemmän kuin puhua. Ihailen suuresti Ville Haapasalon venäjänkielen taitoa. Hän on kuulemma Venäjälle lähtiessään osannut venäjää ihan yhtä hyvin kuin minä. Tai ehkä vielä huonommin, koska minä osaan haukkua ihmisiä puupääksi, sanoa kymmenen metriä eteenpäin sekä täysi pakki. En usko, että Ville pystyi moiseen.

Tämän päivän kuva-aiheina on mauttomien aurinkolasien ja aurinkoisen meren lisäksi kutteri. Kutteri ansaitsee tulla kuvatuksi, sillä se on harvoja laitteita, jolla voi harrastaa veneilyä neljänkymmenen sentin kiintojäässä. Ei jää venereissut haaveeksi vuodenajan takia. Jos haluaa veneillä talvella, oman kutterin voi tilata Uudenkaupungin työveneeltä. Makuupaikkoja kahdelle, kemiallinen vessa, polttoaineenkulutus noin sata litraa tunnissa (kovissa jäissä kaksisataa), ei keittomahdollisuutta, stereot, kuusi istumapaikkaa. Painoa noin 40 tonnia, hintaa vähän toista miljoonaa. Ehkä sittenkin kannattaa odottaa kesää.

2 kommenttia artikkeliin ”Peililasit päähän ja menoksi

  1. Lemon käy kyllä venäläisten mielestä ihan kaikkeen. 😀 Kahviin, da! Myös konjakkiin, joskus punaviiniinkin.

  2. No näköjään! Onneksi ei sentään tilliä työnnetä kahviin, mikä on toinen venäläisten lemppari. 😀 Punaviinissä on sitten hapot kohdallaan, jos sinne laittaa sitruunan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s