Ajelin tänään kurssilta työmaalle päin. Koska ylimääräistä aikaa sattui olemaan, päätin pyöräyttää Merisataman kautta. Pitihän sitä tiedustella jäätilannetta, sekä omaa työhyvinvointia ylläpitääkseen tehdä pikku promenaadi rantsussa.

Arvatkaas onnistuiko karusellista ohi kävely ilman piipahtamista kahvilla? Noup…
Helsingin ihan parhaita puolia on rantsu. Toimii kesäisin ja talvisin. Mä en tajua muutenkaan, miksi Helsinkiä aina mollataan. Ainoa paikka Suomessa, jossa voi piipahtaa kahvilla tai kaupassa lähes mihin vuorokauden aikaan hyvänsä (bensiksiä ei lasketa!). Näin neljännen polven paljasjalkaisena stadilaisena pitää aina välillä tehdä pyhiinvaellusreissu juurilleen. Jokin siinä on, vaikkei pitkiä aikoja ole stadissa asunutkaan.

Talviunessa…

Pyhiinvaellusreissuista puheenollen, hukkuneiden merimiesten muistomerkki on mielestäni hieno ikuisine tulineen. Merimiehessä se herättää ajatuksia. Vuosittain pyhäinpäivänä Merimieskirkko järjestää siellä muistotilaisuuden. Hieno kunnianosoitus hukkuneille kolleegoille!

Ankkurinsa jo lekottaneille

Muistomerkiltä vähän Munkkisaareen päin on kallio, johon oli raapusteltu kaikennäköistä merihenkistäkin. Eipä ole aiemmin osunut silmään tämäkään. Miksiköhän ankkuri on muuten niin suosittu esine kaikessa mahdollisessa? Ehkä muoto yhdistettynä symboliikkaan tekee siitä sellaisen. Merenkulkija assosioi siitä mutaisen kettingin, joka on spuulattava tai hikiset talkoot, kun kuokka ei suostu tulemaan oikeinpäin ylös. Sori vaan etukäteen, jos menin romuttamaan jonkun romanttiset mielikuvat!

Ankkurisymboliikasta hurmioituneena lavastin suuren vaivannäön tuloksena ja taiteellisuuspuuskan siivittämänä alla näkyvän spektaakkelin, jonka nimi voisi olla vaikka ”Askeleet kohti Viroa” tai ”Kosteat kengät”. Odottelen Valtion taiteilija-apurahaa. Todennäköisesti saan odotella rauhassa.

Tässä ja edellisessä postauksessa olen käyttänyt ipadin blogiappsia nimeltä Blogsy. Se tuntuu olevan parempi kuin Blogger, joka on aivan luokaton. Lupaan yrittää vähän panostaa myös blogin ulkoasuun. Ensi kerralla taas ehkäpä vähän enemmän merenkulkuun ja luotsaukseen liittyvä postaus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s