Niin kuin ministerillä on salkku, on luotsilla reppu. Paitsi kuulemma Raumalla, mutta siellä moni muukin asia on toisin. Giäl esimerkiksi. Ministerien salkut ovat eri painoisia, luotsien reput ovat järjestään painavia. Minulla noin 12 kiloa. Yhdessä elopainoni kanssa syntyy siis meriasiantuntijapaketti, joka painaa yli 0,1 tonnia. Vieläpä ilman mahdollisia eväitä.

Survival kit

 

Yllätyin hieman, että näinkin paljon mukana raahattavaa painoa kertyy. Siispä repun sisältö piti inventoida.

 

Löysin tavaroita seuraavista ryhmistä:

Luotsauksessa tarvittavat kamat

 • Käsi-VHF
 • Kartat, reittisuunnitelmat, satamakansio ja tarpeelliset laskulomakkeet ja asiakirjat, kyniä
 • Kurahousut, joita on mukavampi käyttää kuin istua märissä housuissa. Kerran tuli aalto syliin ja housut olivat litimärät. Kippari tarjoutui laivassa laittamaan housut kuivuriin. Kieltäydyin, koska jalassa oli pesussa vaaleanpunaiseksi värjäytyneet kalsarit, joissa oli hirven kuvia… Sen jälkeen olen oppinut laittamaan kurahousut jalkaan!
 • Aurinkolasit, ehdoton turvallisuusvaruste!

Henkilökohtainen hygienia ja naposteltavat

 • Varakalsareita ja sukkia
 • Hammasharja ja -tahnaa
 • Buranaa, oletteko koskaan kärsineet päänsärystä kaukana sivistyksestä?
 • Ice Poweria, vanhuus tulee
 • Purkkaa (-30 % luonnollisesti!)
 • Suklaapatukoita (tiedän, tiedän ravintoterapeutit)
 • Yleensä pähkinöitä tai rusinoita (joskus muumioitunut banaani)

Harrastusvälineet

 • Ipad
 • Järjestelmäkamera
 • Latureita edellisiin
 • Kerran mulla oli teleskooppivirveli, mutta myin sen kipparille mojovalla voitolla

Sitten kuorrutetaan vielä koko komeus yllä olevalla setillä. Se käsittää tuulen- ja vedenpitävän takin, paukkuliivit, strobolampun hihassa, jäänaskalit, pipon kokardilla, kiipeilyrukkaset, lompakon ja kännykän. Amerikkalaiset kommandotkin olisivat kateellisia.

Kaamea arsenaali kerta kaikkiaan. Luulisi, ettei kaikkea tuota tarvitse, mutta ainakin Saaristomerellä reissut saattavat yllättäen venähtää. Olen monta kertaa lähtenyt vain nopealle keikalle ja huomannut torstaina, että onkin tullut oltua jo kolme päivää reissussa…

Luotsin blogikirja on nyt myös Facebookissa, käykää tykkäämässä, jos tykkäätte. Sinne voi myös kommentoida, kritisoida tai muuten vaan asiallisesti ilmaista mielentilojaan. Laitan tähän loppuun vielä kuvan viikolta. Pitääkin muuten soitella anopille, mistähän sekin nyt tuli mieleen.

Saariston kuningas

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Reppu ja reissumies

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s