Työkohde

Sain otettua itseäni niskasta kiinni. Liekö äitienpäivä vaikuttanut, vai mikä, mutta suuntasin illansuussa veneelle aloittamaan keväthommat.
En todellakaan ole ensimmäisten joukossa laskemassa venettä siitä yksinkertaisesta syystä, että en tiedä mitään kamalampaa kuin aloittaa veneen rassaaminen hangen keskellä hyytävässä viimassa. Silloin sinne on itse asiassa aivan turha mennä, koska näpit jäässä ja hirveässä ketutuksessa ei synny kuin sutta ja sekundaa. Venettä kunnostetaan ainoastaan kauniilla ja lämpimällä säällä. Hyvällä ilmalla on toisaalta miljoona muutakin asiaa, joita voisi tehdä. Helposti käy niin, että löytää itsensä golfkentältä ja remonttihommia on lykätty hamaan tulevaisuuteen…

Mulla on menossa Suomen hienoin Guy 22 2022 -projekti. Se tarkoittaa sitä, että joka vuosi tehdään veneellä joku perustavaa laatua oleva kunnostus, ja tadaa…vuonna 2022 venettä ei voi katsella kuin hitsausmaski päässä, muuten loistosta sokaistuisi. Ihan vielä ei ole siitä vaaraa, mutta keskeneräistä projektia ei pidä arvostella.

No, tämän vuoden ohjelmassa on peräsinlaakereiden vaihto, uudet fallit (=ne narut, joilla purjeet hilataan salkoon), aurinkopaneelin asennus ja uusi jääkaappi. Talven aikana laminoitiin mastokengän alusta uudelleen, koska vuosien saatossa oli tapahtunut pientä vajoamista ja nukkuessa satoi naamalle. Viime vuonna otettiin iisimmin, uusi akku ja salongin pöydän lakkaus saivat riittää. Ensi talven aikana teetätetään pohjaremontti, saa ahvenetkin käyttää aurinkolaseja. Teetätetään nimenomaan, en varmana mene sinne itse raapimaan. Nimimerkillä puulotjan pohjaa kilometritolkulla joskus rivennyt. Ilmastointiputken eristäminen ja veneen alla makailu ovat mun osalta förbi tässä elämässä.

Vetonarut paikallaan

Lähes puolet vuoden tavoitteista tuli täytettyä tänään. On hyvä, ettei tavoitteita aseta liian korkealle. Sain fallit irti mastosta ja revittyä peräsinhelat irti peräpeilistä. Pitäisi vielä keksiä, mihin ne vie kunnostettavaksi. Helat siis, falleista tulee korkeintaan kengännauhoja. Mikähän siinäkin on, että fallit ja venesälä yleensäkin on Ruotsissa puolet halvempaa kuin täällä? Kruunun kurssista huolimatta. Täytyy laittaa tilaus vetämään.

Toiset ne leikkii, kun toiset tekee hommia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s