Peräpeili kaipaa pesua.

…veneenlaskussa ollaan me. Mulla oli toiveissa, että jos viime viikon aikana olisi ehtinyt. Ei ehtinyt edes veneelle, joten se siitä. Toisaalta, mikäs kiire tässä on. Ei ainakaan veneilemään olisi ehtinyt. Jos sitten ensi viikolla… Se on vielä ennen juhannusta!

Muutkin kunnostavat venettään…

Jos järjellä ajattelee, niin eihän tässä touhussa ole mitään järkeä. Me ollaan veneellä maksimissaan 20 yötä kesässä. Ihan maksimissaan ehkä 25. Kolmen viikon takia pese, puunaa, laske, nosta, korjaa ja huolla. Ei siis pidä ajatella järjellä. Kolmisen vuotta sitten olin kurkkuani myöten täynnä (vaihteeksi) edellä mainittua ja laitoin veneen myyntiin. Ensimmäisen ostajakandidaatin käytyä venettä katsomassa, koko perhe huusi kuorossa, että sitä venettä ei saa myydä! Minä mukaan luettuna. Venettä ei siis myyty ja nyt jos joku vaan mainitseekin moisen ajatuksen edes sivulauseessa, huuto alkaa uudelleen.

Talven aikana uusittu mastonjalka.

Laskeskelin, paljonko meidän pienen purjeveneen ylläpitoon ja hoitoon menee vuosittain rahaa. Totesin, että laskeminen on tyhmää ja mun toinen rakas harrastus golf on melko edullista. Se on varmaa, että lapsille jää melkoisen positiivinen muistijälki lapsuuden purjehdusreissuista. Eikä itsestäkään ole pöllömpää katsella sitloodassa auringonlaskua valkkarilasi kourassa. Tänä kesänä se saattaa olla jopa kylmää, jos aurinkopaneeli ja jääkaappi saadaan asennettua.

Näin me syödään aina iltaisin veneellä.

Sain juuri itseni motivoitua veneenkunnostuspuuhiin.

 

5 kommenttia artikkeliin ”Mattimyöhäiset

  1. Olen kanssasi samaa mieltä, venelystä pitää todella tykätä, että jaksaa keväisin ja syksyisin kaiken sen määrä hommia mitä harrastus vaatii. Mutta on se sen arvoista kun pääsee vesille =)

  2. Vaimo ihmettelee miksi kotona listoja kiinnitellessä kuuluu syviä huokailuja, mutta veneen alta ei ikinä kuulu mitään. Motivaatiossa ehkä pienoinen ero.

  3. Arvaa mikä hyttikunta voitti juuri pentterivuoroarvonnassa kaikki päivällisnakit (ja ehkä jokunen lounaskin) syksyn reissulle 😉 ? Hei tuo laskelma kiinnostaisi. Jos sulla on se vielä tallessa, tai vaikka summittainen hiha-arvio auttaisi. Voin sitten uudestaan pohtia pelataanko golfia vai purjehditaanko.-Sanna

  4. Hotelliyö ja veneyö ovat noin saman hintaisia, eli satasen luokkaa, ainakin meillä.Mitä, jos ei saada taimenta? Täytynee sitten tyytyä paikallisiin kalalajeihin…eiköän niistä hyvää synny.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s