…vielä, kun ehtii. Ensi vuonna voi olla jo liian myöhäistä.

Hesari julkaisi tänään ison jutun majakoiden sulkemisesta yleisöltä paloturvallisuuden takia. Viestintuojaa on turha ampua minun mielestäni, virkamieshän tekee vaan työtään.

Mutta mutta… Miten tää on menny tälläiseksi? Miksei maatilalta saa ostaa maailman parasta savulammasta? Miksi sitä ei voi syödä siinä tilan puutarhapöydässä ja juoda samalla lasillista sattumalta mukana ollutta punaviiniä? Miksi en väsyneenä venehommista voinut ostaa marketista yhtä pulloa saunaolutta klo 21.05? Miksi betonisissa majakoissa on syytä pelätä tulipaloa? Onko Stadikan tornissa varauloskäynti ja kuinka sitä käytetään tarvittaessa? Entä Pisan tornissa ja onko sekin kalteva? Siis varauloskäynti.

Sanotaan, että hyvä tuomari voittaa huonon lain. Kuka uskaltaisi olla se hyvä tuomari ja ottaa maalaisjärjen käyttöön? Lupaan seuraavissa vaaleissa äänestää sitä, joka ottaa tehtäväkseen karsia älyttömyydet ja hyvää tarkoittavat, mutta huonoa tekevät säännöt pois. Siinä meinaan riittäisi työsarkaa.

Näitä pohtii viimeistä työviikkoaan ennen lomaa ja purjehdusta aloitteleva pilotti.

P.S.

Meidän venemiehistöön liittyy uusi jäsen, sillä vaimo ja lapset olivat päättäneet ottaa koiran. Multa ei kysytty (taaskaan). 22 jalkainen vene, kaksi aikuista, kolme lasta ja terroristi (terrieri). Lähtökohdat onnistuneelle lomalle ovat siis olemassa. Toivottavasti kukaan ei päätä ottaa vielä kolmevuotiaan vaatimaa kissaa ennen ensi maanantaita.

10 kommenttia artikkeliin ”Hop hop majakkaan….

  1. No jäin myös miettimään tuota majakka asiaa. Eihän tuossa ole oikeastaan mitään järkeä juuri kun on saatu tahoja pelastamaan vanhoja majakoita .Ja tuohon koira-asiaan 🙂

  2. Ei olekaan järkeä ja lopputuloksena on todennäköisesti kasa majakoita, joista kukaan ei halua huolehtia. Totuus on kuitenkin, että merenkulun turvalaitteina niillä ei ole enää kovin suurta merkitystä. Ilmankin pärjättäisiin vallan hyvin. Sen sijaan historiallisina ja arkkitehtoonisina muistomerkkeinä…ei korvattavissa!

  3. Heti kun löydät sen maalaisjärjellä varustetun päättäjän, niin ilmoita minulle, äänestän myös häntä. Olen samaa mieltä kanssasi, että välillä näissä päätöksissä ei ole oikeasti m i t ä ä n järkeä. Ja samaa mieltä Norpan kanssa, terrierit ovat parhaita, omani on tosin jo edesmennyt.

  4. Mistä erottaa racing ja cruising terrierin? R nukkuu koijassa tuulen yläpuolella ja c alapuolella. Meidän cruising borderi on huolehtinut siitä, että itselle ovat satamien ympäristötkin tulleet tutuiksi.

  5. Katinka: Kummalta joskus tuntuu. Tiettyjä asioita pitäisi voida tarkastella tapauskohtaisesti, niin kuin nyt vaikka tätä majakka-asiaa.Olli: tässä voi käydä niin, että isäntä nukkuu sitloodassa. Toivottavasti kyseinen tapaus ei ole M eli maakrapu.

  6. Ohoh,en tiennytkään että teillä oli (tai siis vaimolla)suunnitteilla koiran hankinta. Minkäs laatuinen ärrieri tuli? Voin muuten lainata tarvittaessa paria tapakasvattajaa jos tulee tarve ;).-Sanna

  7. Just pari viikkoa sitten luin Iltiksestä, että jossain tapahtumassa oli lapsilta kerätty karkkipussit pois, kun nääs ei omia eväitä saanut tuoda alueelle. Ja tämä ei ollut iltalehdelle tyypillinen "uutinen" vaan joku kolumni, ihan asiallisen toimittajan tekemä. Kun ei järkeä saa käyttää tai sitä ei riitä käytettäväksi, käytetään sitten valtaa. Se vasta on kivaa!

  8. Sanna: en mäkään tiennyt 😉 4-vuotias borderterrieri, joka pelastettiin näin piikiltä.Anonyymi: Niin juuri näin. Mitenhän tuonkin lapselle selittäisi? Ehkä meidän kulttuuri suosii eri sääntöjä ja niiden pilkuntarkkaa noudattamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s