Enkä nyt tarkoita mitään parisuhteita. Lähinnä tätä työelämää. Luotsailin laivaa, joka lähti kohti Malesiaa. Förstin kanssa rupateltiin siinä. Valitteli, kun merimiehet eivät oikein pääse nauttimaan yhteisestä ajasta perheen kanssa. Kyselin työvuoron pituutta. ”Kymmenen kuukautta, mutta nyt menee kuukaudella yli, kun mennään Afrikan ympäri eikä Suezista.” Skagenista vähän poltsikkaa tankkiin ja sitten lähdetään kolkuttelemaan. Ei nettiä. Ei telkkaria. Ei lehtiä. Puhelin ei kuulu,ja jos kuuluisi, niin kalliksi tulisi.

Kuka lähtisi? Palkkaa puolitoista tonnia kuussa, offiseereillä ehkä hieman enemmän. Kun kontrahti on ohi, tulevasta ei ole tietoa. Voi tulla komennus takaisin kuukauden päästä. Tai sitten ei. Jos ei, niin toimeentulo kärsii. Ei ole vuosilomalistoja messin seinällä, eikä työhyvinvointipäiviä järjestetä. Silti kaikki on naama näkkärillä. ”Nou problem, mr. pilot!” Ja hymyä perään. Näitähän voi miettiä, kun seuraavan kerran työmaa tuntuu maailman kurjimmalta paikalta. Referenssin puutetta…

Meikäläinen se aloittaa kesäloman. Seuraavien viikkojen aikana blogin päivitys voi olla (entistäkin) heikompaa. Tai sitten ei, mistä sitä tietää. Mutta luotsausjuttuja ei tule. Ei lomalla viitsi työjuttuja miettiä. Ennemmin sitä, miten pallon saisi reikään vähillä lyönneillä tai tarvitaanko Päijänteellä isoympyräpurjehdusta. Vai mennäänkö loksodromilla vaan.

Lomps, sanoi pilotti, kun junaan hyppäsi.

P.S. Kannattaa muistaa Tall Ship’s Race Helsingissä heinäkuun puolessa välissä. Mäkin olen siellä Finnpilotin osastolla parina päivänä, mutta siitä huolimatta kannattaa tulla. Hieno tapahtuma!

 

2 kommenttia artikkeliin ”Kaikki on suhteellista

  1. Kun tuon luki, niin todellakin kaikki on suhteellista. Minä päätin, etten ainakaa valita työajoista enään ikinä! Hyvää lomaa, ja kivaa olisi lukea paikoista, missä purjehditte, työasiat narikkaan =D Hyvää ja rentouttavaa lomaa!

  2. Kiitos! Kun nyt päästäisiin matkaan. Tällä remmillä se ei aina ole niin yksinkertaista, mutta aurinkosähköä jo tulee ja jääkaapissa on kylmää. Jes!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s