Veneelle lähtö on käsittämättömän tuskallista ison porukan kanssa. Pitää roudata käsittämätön määrä tavaraa veneelle. Ei uskoisi muutaman päivän reissulla tarvittavan moista vuorta. Pitää käydä kaupassa ja ostaa ruokaa. Piti lähteä jo aamusta, mutta kello käy.

Provianteerauksen jälkeen onkin jo ruoka-aika. Taas tunti lisää.

Tarvitsisi vielä jonkun nippelin veneeseen venetarvikeliikkeestä. Siellä on yksi myyjä ja tiskiin nojaa kaveri, joka on tullut etsimään hilitippeliä vuoden -83 Volvo Pentaan. Myyjä selaa katalogia kaikessa rauhassa. Aprikoidaan ja pohditaan verkalleen.

Tulkaa nyt jeesaamaan, tää skuutti on jumissa!

Kaupungilla on ärsyttävän hitaita autoilijoita liikenteessä. Ennen lähtöä hoidettavien asioiden määrä on loputon.

Sailing away…

Kunnes…jo puoli neljä ollaan veneellä. Kiireet on ohi. Purjeet ylös ja menoksi. Koira ihmettelee täysin uutta elementtiä, mutta tuntuu sopeutuvan pian. Kahvipannu liedelle ja pinnaan makailemaan. Kevyt parin tunnin purjehdus ja letunpaistoa notskilla. Karvakasa osaa näköjään kerjätä.

The crew

Vielä tunnin pyrähdys suojaisempaan yöpaikkaan. Tosta välistä… Kraaaaaahhh… Matkanteko tökkii, vaikka peltigenua pörisee täysillä. Jaa, vesi onkin vähän matalammalla tänä vuonna. Pari minuuttia keinuttelua ja irroittelua ja matka voi jatkua. Pieni hiekkapuhallus tekee kölille ihan hyvää. Ei pääse sammaleet kasvamaan.

Ei hassumpi eka purjehduspäivä.

 

7 kommenttia artikkeliin ”Venyy, venyy…

  1. Veneelle lähtö on JUST niin kuin kirjoitit. Vaikka menet vain viikonlopuksi niin farmnari auton takaluukku huutaa hoosiannaa. Itse suorastaan inhoan noita lähtöjä, mutta kaikki harmi unohtuu kun pääsee vesille ja siellä sitä on mukavaa =)

  2. Odotas vaan kun ne lapset on teini-ikäisiä, aamulla saat odottaa että ne ensinnäkin herää ja sitten se lähtö silti vaan kestää vaikka kuinka olis muka edellisenä iltana tavarat pakattu.

  3. Meillä ei takaluukku riittänyt. Toisaalta eka pidempi reissu, niin aina on kaikkea, jota pitää roudata. Myöhemmin kesällä riittää vaatteet ja safkat.En mä usko, että lapset paljon jarruttaa. On vaan kaikkea säätöä ja asiaa. Ihan sama, kun palvelusatamissa (vältettävä), ei tahdo päästä ulos. Luonnonsatamista (suositeltavia) lähtö onnistuu helpommin.

  4. Kyllä tuo miehistö on niin topakan näköistä, että purjehtiminen varmasti sujuu ja liikkeelle lähtö ei voi epäonnistua, vaikka ehkä vähän kestääkin. Ollekin on kuin vanha tekijä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s