Lilliputtiveneellä voi lomailla 5 henkeä + koira. Tulipahan testattua. Muutamia perusjuttuja se kuitenkin vaatii. Ylimääräistä kamaa ei saa olla mukana. Joka tavaralla on oma paikkansa. Hyvistä hermoista on niin ikään hyötyä.

Arkiasioiden pitää myös olla kunnossa. Toimiva liesi ja jääkaappi ovat ehdottomia varusteita. Mielellään parhaat, mitä kaupasta saa. Purjehdusta helpottavat varusteet, kuten lazy jackit, pinnapilotit ym. olisivat kivoja, meillä niitä ei kuitenkaan ole. Rullapurjeeseen en suostu, sen verran puritanistin vikaa on (kompromissit on kompromisseja).

Frivakt.

Asennetta tarvitaan. Perillä ollaan silloin, kun ollaan veneellä, eikä määränpäässä. Määränpää määräytyy fiiliksen mukaan. Purjehduspäivä on onnistunut, kun kukaan ei tiedä, mitä kello on. Syödään, kun on nälkä. Nukutaan, kun nukuttaa.

Tekemistä. Kakarat skuuttaamaan. Vaimo styyraamaan ja navigoimaan. Ja chef – se olen minä. ”Hei, koht me vendataan!” Ihan jees lause neljävuotiaalta. Purjeveneessä on aina vielä yksi juttu, minkä voi tehdä (itse heiluin jälleen mastossa, nyt se fokan falli menee oikeaa reittiä!).

Laituripiknik

Missä muussa yhdistyy merenkulku, meteorologia, aerodynamiikka, hydrodynamiikka, gastronomia ja biologia niin hyvin kuin purjehtimisessa? Ei se nyt ainakaan karhunpalvelus voi olla lapsille, jos ne vie purjehtimaan.

Ja taas mä olen mennyt kuvaamaan auringonlaskua.

2 kommenttia artikkeliin ”Mistä on hyvä purjehdus tehty?

  1. Kiva postaus. Tuntuu että omassa 27 jalkaisessa tilat riittää juuri ja juuri neljälle. Rullagenoalla saisi toki lisää tilaa, mutta sellainen ei ole mun juttu. Lazy jackejä kyllä suosittelen ehdottomasti. Nuohan ovat vain yksinkertaiset nyörit, mutta helpottavat ison laskua todella paljon. Turvallisuustekijä mielestäni myös kun purje ei valahda kannelle. Yksinpurjehduksilla en kyllä pärjäisi ilman.

  2. Giipparia pitää vähän mainostaa. Sen tilat varmaan vastaavat 27-jalkaista. Eikä maksa paljon mitään, erinomainen lapsiperhevene. Pitäs varmaan laittaa ne Lazy Jackit, olis ne hyvä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s