Sudenhetki. Rosvot ja luotsit ovat liikkeellä.
Etsi kuvasta kotka 😉

Lomailun jälkeen on palattu todellisuuteen ilman pehmeää laskua. JOKA yö on harjoitettu saaristonavigontia kello kahden ja seitsemän välillä aamuyöllä. Vai meniköhän yksi yö ilman liikekannallepanoa? En muista. Yölaivapainotteisella viikolla viikonpäivätkin tahtovat mennä sekaisin. Onneksi puhelimesta voi aina tarkistaa, missä mennään. Ettei mene pitkäksi.

Missään nimessä en tykkää toitottaa, että kesä on ohi, mutta muutos kuukauden takaiseen on radikaali. Yöllä on pimeää, varsinkin jos on pilvistä. Pimeys ei tosin kestä kuin muutaman tunnin vielä. Utö oli eilen illalla aivan turvoksissa veneistä. Lopun alkua. Parin viikon päästä siellä ei ole viikolla ketään. Sesongin aikanakin raja on veteen piirretty viiva. Nauvosta etelään tungosta, Nauvosta pohjoiseen väljää.

Pitäskö isona lähtee tonne?

Luotsisaarellakin on kesäisin elämää (=älämölöä). Sitten voikin koko talven kysellä, että koska mennään saareen.

On jotenkin surkuhupaisaa, että kesäsesonki on niin lyhyt. Hyviä ilmoja on kuitenkin tarjolla monesti syyskuun loppuun saakka. Silti ihmiset haluavat lomansa juhannuksen ja koulujen alun väliin. Voisikohan koulujen lomia jotenkin porrastaa samalla tavalla kuin talvella? Maassa, jossa on kahdeksan kuukautta pimeää, heitetään kaksi kuukautta valoisaa aikaa hukkaan, koska pitää olla koulussa. Ei ihme, ettei matkailupalvelut oikein kehity.

Esitän logistiikkaketjulle toivomuksen, että voitaisko pitää yksi aamuyö taukoa laivaliikenteestä? Nukutaan vaikka mieluummin.

T: Uninen pilotti

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s