Suomen ulkomaankaupassa on viime aikoina ollut lähes yhtä hiljaista kuin tässä blogissa. Se on ihan normaalia tähän aikaan vuodesta. Hans-Peter, Pierre, Luigi ja Jose lomailevat rouvineen, eikä silloin hoidella bisneksiä.

Se näkyy laivaliikenteessä suoraan. Hienosti on joutanut puuhailemaan administriivisten tehtävien parissa sekä osallistumaan jokavuotiseen Merigolf-kilpailuun, joka käydään vanhan Merenkulkulaitoksen eri osastojen välillä. Huomio porvoolaiset oravat! Pitäkää hyvin kalliita palloja, jotka iloksenne löin metsän arkea piristämään! Ei pureskella niitä.

Viennin piristymistä odotellessa voinkin hoitaa oman leiviskäni suomalaisten tuotteiden menekin lisäämiseksi. Paatuneena omppufanina (siis Steven omenoiden) yllättäen huomaan pitäväni varsin paljon Nokian Lumiasta, jolla työnantaja on minut hyväntahtoisesti varustanut. Nimenomaan sen kuvausominaisuuksista. Kuka olisi uskonut, että kapulalla, jossa vielä joku aika sitten kiemurteli pikselimatoja ja Säkkijärven polkka oli säälittävää piipitystä, kuvaillaan hyvissä olosuhteissa lähes järkkäritasoisia kuvia.

Kuvat saa vieläpä hienosti pilveen (Stratocumulus lenticularis), josta niitä voi muutkin ihailla. Mun puolesta CIA, FSB ja ketä näitä nyt on, saavat ihan vapaasti käydä ihailemassa siellä meikäläisen kuvia. Ei huoleta yksityisyydensuojat ollenkaan. Ties vaikka Barack pyytää kaveriksi golfaamaan, jos sattuu joku oikein hyvä räpsy sinne.

Laitoin tähän pari panoraamakuvaa tältä aamulta ihan malliksi. Vähän ehkä suttua tulee pimeässä, mutta ei sen väliä. Kännykällä voi ottaa panoraamakuvia, mahtavaa… Sitten aamupäivätorkuille, sillä vientiteollisuus katsoi asiakseen herättää minut jo ennen neljää. Niin hiljaista ei ikinä ole, ettei yö(k)laivaa olisi.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Hiljaista pitelee

  1. Kiitokset mukavasta blogista! On ollut mielenkiintoista lukea vähän toiselta kantilta kirjoitettuja veneilyjuttuja.Piti ottaa kiinni tuosta Lumian kamerasta. Samaa mieltä, kamera on tosi hyvä. Ja viimeisimmän päivityksen myötä 920:een saa ladattua Nokia Pro Camin, joka vie kameran vielä ihan uusiin sfääreihin. Jo ennestään hyvät hämäräkuvausominaisuudet paranee ja manuaalisäätöjä löytyy joka lähtöön. Kannattaa testata.

  2. Juu. Latasin sen jo, samoin kuin Smart camin, joka vaikuttaa myös mielenkiintoiselta. En ole kumpaankaan ehtinyt vielä perinpohjin perehtyä. Kiitos itsellesi lukemisesta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s