Päätin valokuvausharrastuksen nimissä tutustua Nokia Lumian uusiin kamerasovelluksiin. Kahteen sellaiseen, yksi on vielä kokeilematta. Nokia kutsuu uutta kamerasovellustaan Pro Camiksi. Täytyy sanoa, että nyt Steven meni Stevestä heittämällä ohi. Ihan käsittämättömän hyviä kuvia saa aikaiseksi. Tietty, jos osaisi kuvata, niin saattaisi tulla vielä parempia.

Aika hauska, että kameraan on luotu efekti, joka vastaa suurella aukolla otettua kuvaa. Hieman harhaanjohtavasti sitä kutsutaan manuaalitarkennukseksi. No joo, pääasia, että löytyy. Valotusta voi säätää parin aukon verran yli tai ali, ja vaikutuksen näkee livenä puhelimen ruudulta. ISO-arvo on säädettävissä, kuten myös valkotasapaino. Kaikkihan nämä ovat ohjelmointiteknisiä kikkoja, mutta niin se taitaa olla digikuvauksessa olla. Eikä järkkärissäkään enää montaa liikuvaa osaa ole. Lopputulos ratkaisee.

Panoraamakuvauksesta vaahtosin jo edellisessä postauksessa. Olihan se kiivettävä kuitenkin fyyrin toppiin testaamaan. Laajoissa maisemakuvauksissa alkaa olla jo vähän hankalaa pitää puhelinta niin vakaana, että kuvien yhdistäminen onnistuu. Vähän armoa, kyseessä on kuitenkin puhelin.

Pimeäkuvausta en ole ehtinyt vielä kokeilla, mutta eiköhän sekin pelaa. Jos jotain huonoa hakee, niin käyttöhän on vähän kankeaa. Etsintä ei tietenkään ole, ja säätöjen tekeminen kosketusnäytöllä vie aikaa.

Action-kuvia varten on vielä kolmas sovellus, joka ottaa kymmenen kuvan purskeen, josta voi valita mieluisimman. Siitäkin voi vielä poistaa ei-toivotun asian, esimerkiksi kärpäsen tai anopin.

Mahtava juttu kaiken kaikkiaan, tämän postauksen kaikki kuvat on otettu puhelimella. Eihän se järkkäriä korvaa, mutta ei sen pidäkään. Pokkarille en keksi kyllä tämän jälkeen käyttöä. Vielä, kun otetut kuvat voi lennättää saman tien pilveen (Sky Drive), jossa voi valita, kenen kanssa kuvat haluaa CIA:n lisäksi jakaa. Instagramia varten on tullut myös oma sovelluksensa. Niinpä meikäläisen löytää myös sieltä: instagram.com/pilottikuvaa

Hienoa Noksu, kiitos!

 

4 kommenttia artikkeliin ”Oodi Nokialle vol. 2

  1. Kiitos! Käytän juuri julkaistua sovellusta nimeltä 6tag. Toimii hienosti, väittävät jopa olevn parempi kuin instan virallinen ios/android -versio, tiedä sitten…

  2. Kännykän kamera on loistava niihin tilanteisiin, kun kameraa tarvitaan, mutta se ei ole mukana. Känny on yleensä silloinkin taskusta löytyy. Ostin kohtuu hyvän pokkarin, että se sitten on aina käsilaukussa mukana… no kun ei sitten kuitenkaan ole mukana =)

  3. Paras kamera on aina se, joka on mukana… Koskahan tekniikka kehittyy niin, että ihmisen omasta iiriksestä saa dataa ulos? Ottaen huomioon, mitä tähän mennessä on tapahtunut, se ei tunnu ollenkaan mahdottomalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s