Niin kuin tuossa joku aika sitten mainitsin, laitoin purjeveneemme myyntiin. Ei hätää te mahdolliset innokkaat vanhaa purjevenettä havittelevat ostajakandidaatit: se on edelleen kaupan! Haa, mikä tilaisuus! Opettajalla ollut ja ajettu vain talvisin.

Karvatkin on rapsutettu veneen ulkopuolelle, sopii siis allergisille!

Ei sillä, ettei kiinnostusta olisi ollut. Ostajakandidaatteja on käynyt fendereitä potkimassa. Lopputuloksen kannalta olisi varmaan parempi, jos omaisin yhtään myyjän taipumuksia. Jos myy 30 vuotta vanhaa venettä, pitäisi osata hieman pimittää totuutta. Ainakin seuraaviin kysymyksiin olen vastannut rehellisesti, vaikkei olisi kannattanut (suluissa myyntiä edistävä vastaus):

– Oletko havainnut missään hometta? -Kyllä, joka kevät muutamia pilkkuja, kuten kaikissa ulkona pressun alla säilytetyissä veneissä. Ne lähtee homepesulla pois. (En ikimaailmassa! Enkä viidessä lähimmässä naapuriveneessä, jotka varmuuden vuoksi käyn tarkastamassa.)

-Onko kannen gelcoatissa hiushalkeamia? -On muutamia, kuten kaikissa tämän ikäisissä veneissä. (Ei tietenkään ole. Uusin gelcoatin ja maalaan kannen joka vuosi.)

Mites pohjan kunto? -Vaatisi maalauksen ensi keväänä. Ei ruttoa tai muutakaan kulkutautia.(Palkittu kultamitalilla Veneenpohjamessuilla heinäkuussa.)

Toimiikos tämä kajuutan sisävalo? -Jaa, kokeillaas. Ne pyrkii vähän hapettumaan veneessä. (Ilman muuta, tarkistan sen aina ensimmäisenä veneelle tullessani.)

Onko purjeet huollettu? -Ei, koska ei ole ollut tarvetta. Olisi huollettu, jos olisi ollut. Ja näillä purjeilla kiihtyy räväkästi huippunopeuteen eli kuuteen solmuun. Edellyttäen, että tuulee. (Kas tässä! Purjeiden huoltokirja, ole hyvä! Silitän ja mankeloin ne lisäksi joka kerta käytön jälkeen.)

 

Vaikkei edellisistä kysymyksistä ehkä selvittykään ihan kunnialla, veneessä on kuitenkin uusittu ja huollettu moottori, uusittu keitin, uusi aurinkopaneeli, uusi akku, uudet köydet takilassa ja sen sellaista pientä, josta tuppaa köyhtymään rutosti venetarvikeliikkeessä käydessä. Hintaakaan koko komeudella ei ole kuin neljä ja puoli tonnia (Ja siitä en muuten tingi! Nyt ei olla marokkolaisella torilla!). Vertailun vuoksi, samalla rahalla saa suunnilleen soutuveneen ja siihen uuden koneen. Talvisäilytys kuuluu hintaan tarvittaessa. Ja hyvät neuvot ja muut vinkit.

Jos venekuumeesi pomppasi uusiin sfääreihin, livahda (tarvittaessa puolisolta salaa) tänne.


 

12 kommenttia artikkeliin ”Venekauppias Kuvaava Pilotti

  1. Laita tähän vielä ne lauseet millä se myydään puolisollekin, jotain punaviinistä ja ilta-auringosta…Ja toiselle puolisolle miksi tää eikä 40-jalkaista: tällä pääsee kaikkin kivoihin luonnonsatamiin, ja säästyy hurjasti rahaa kun riittää pienempi telakkapaikka ja pressu ja kuluu vähemmän vahaakin. Ja tätä pystyy näppärästi käsittelemään yksinkin…

  2. Sä oot asian ytimessä… Liian usein vaimo taluttaa venekuumeen kourissa riutuvan ostajakandidaatin pois. Siis huomio vaimot, tämän voi parkkeerata ilta-aurinkoon ja pannaan kaupan päälle vielä pullo hyvää chileläistä punaviiniä!

  3. Oisko noin? Voi tietysti olla, että keväällä on liikkeellä paljon sellaisia, jotka haluaisivat ostaa, mutta eivät jostain syystä osta.

  4. 😀 Tämä oli kyllä viihdyttävin ja rehellisin "veneenmyynti-ilmoitus" ikinä! Sitä paitsi vaimojen olisi syytä arvostaa miehelle tosi-tosi-tärkeitä juttuja. Meillä purjevene on ollut perheen isoin investointi ikinä (siis ylittää kodin hankinnankin). En kertaakaan nipottanut mistään, koska tiedän purjehtimisen olevan miehelleni maailman tärkein juttu. Keittiöremontti yms. saa odottaa. Ei haittaa… paljoakaan…

  5. Rehellisyys palkitaan! Hassua vaan, kun ihmiset olettaa muutaman tonnin veneen olevan kuin pakasta vedetty. Meillä on käytön jälkiä, mutta etenkin vitaalit asiat pelaa viimeisen päälle.Puolin ja toisin on syytä arvostaa toiselle tärkeitä juttuja. Niiden dissaaminen ei ainakaan edesauta mitään.

  6. Juu ne vaimot. Kaiken näköistä valkoista valhetta tuli syötettyä. Tarkoitus pyhittää keinot tässä tapauksessa. Jos Merenneito sisustaisi sun Guy:n söötisti. Niin kuin noissa TV:n sarjoissa. Innostuisivat vaimotkin.

  7. Se on itseasiassa sisustettu ihan kivasti. Uudet kankaat patjoissa jne. Pitäisi ottaa siitä vähän lisää kuvia. Jännä, että ne asiat merkkaa ehkä enemmän kuin se, onko riki, peräsin ja kone kunnossa. Noin myynnin kannalta.

  8. Freesiltä hän näyttää sisältä, mutta laita ehdottomasti lisää kuvia. Itse pidän ilmoituksista mistä selviää pohja ja kaikista tiloista kuvat. Pikkubotskien omistajat eivät välttämättä ymmärrä vielä mitään tekniikan perään. Teknisten osien toimivuuden merkitys selviää sitten myöhemmin. Siksi fiilis tärkeää. Mulle toki vieläkin. Veneessä vietetään paras aika vuodesta ja itse haluan tietyn tunnelman. Mutta muiden puolesta en osaa sanoa.

  9. Kuvia tulossa viikonlopun aikana. Olet oikeassa. Mekin ostettiin aikanaan tämä vene, koska siinä oli hyvä fiilis. Ja on vieläkin 🙂

  10. Mä en tainnut kertoakaan, kun tavattiin, että miten meidän eka vene tuli meille. Tuli vain mieleen tuosta puolisolta salaa -jutusta. Voin kertoa, että eeppinen perheriita on universumin mahtavin understatement. 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s