Turha luulla siellä, että luotsin elämä on yhtä saaristoa. Kimmeltävän meren ihailua peililasit päässä ja ulkosaarella pasteerausta. Ei. Ei todellakaan. Tänäänkin oli toimistopäivä. Matkoja hallittiin ja laskuja plärättiin. Listoja väännettiin ja koitettiin tiliöidä niin kuin kuuluu. Jos taksikuitti on nähkääs hukassa tai firman korttia on viilattu ilman uskottavaa selitystä, talousihminen konttorilla on hyvin hyvin vihainen. Ja sitähän ei kukaan halua.

Mutta merenkulkijana sitä rupesi jo kuuden tunnin toimistorupeaman jälkeen kaipaamaan vastapainoa paperihommille. Ei taitaisi minusta olla päätoimisiin konttorihommiin. Vai miltä kuulostaa firmat? Salskea navigoinnin alkeet hallitseva ei-niin-vanhakaan kaveri hakee toimistotyötä. Tarvittaessa pysyn konttorilla useita tunteja putkeen. Varmaan vähän samalta kuin merellä ollessani sain kerran työhakemuksen laivalle, jossa lupaava merimieskandidaatti oli omien sanojensa mukaan tarvittaessa valmis yöpymään laivalla…

Muistin, että täällähän on erään toisen mediasisältöä tuottavan luotsin GoPro -kamera lainassa. Älysin myös, että sitähän saa kauko-ohjattua puhelimella. Illan leikkikalut oli siis hoidettu.

Hyökkäsin arsenaaleineni laiturissa nököttävän kutterin kimppuun. Useista läheltä piti -tilanteista huolimatta en saanut mitään pudotettua mereen. GoPro kyllä varmaan olisi sen kestänyt, toisin kuin Nokia ja pilotti. Niin kuin näkyy, melkoisen laajakulmaista still-kuvaa tulee. Videokuvausta en nyt kokeillut.

Surrasin kameran puoshaan nokkaan ja heiluin sen kanssa ympäriinsä. Ripustelin kameraa sopiviin paikkoihin. Kameran laukaisu hoitui kätevästi puhelimella. Näin pääsee itsekin kuvaan ja kuvakulmiin tulee uusia ulottuvuuksia. Lisäksi varsin hyvälaatuista kuvaa tulee myös hamärässä.

GoPro pitää laitaa must buy -listalle. Tai jos joku niitä kauppaava taho voisi lainata mulle sellaisen? Vaikkapa nyt viideksi vuodeksi aluksi. Lupaisin kehua sitä estoitta. Snälla ni?

 

10 kommenttia artikkeliin ”GoPro

  1. Eikös niitä ole muot- ym. blogeja, joiden kirjoittajat saavat vaatteita? Miksei siis GoPro-blogikin voisi toimia. Pitäisikö sinun alkaa ihan uusi vai voisitko sijoittaa sen entisen lomaan? 😉

  2. Hihh-hihh-hihh mitä ilmeitä 😀 Uskon että James Bondkin joutuu oikeasti tekemään matkalaskut yms. paperityöt, niitä ei vain näytetä niissä 007-dokkareissa. Annoin miehelleni joululahjaksi GoPron. Tosin sitä ei kannattanut hankkia fyysisenä entiteettinä jouluksi, koska takuuaika olisi lähtenyt juoksemaan ennen venekauden alkua. No sitten saimme veneemme myöhään ja purjehduskunnossa se oli vasta heinä-elokuun vaihteessa. GoPron hankinta siis siirtyi ensi kauden alkuun. Voin varmaan antaa sen taas uudestaan mihelleni lahjaksi ensi jouluna?

  3. =D Nyt oli kyllä hauskaa! Voin vain kuvitella, miten hauskaa sinulla oli kun kuvailut tuola GoProlla =D Tekniikka on ihanaa!

  4. Voit. GoProhan toimii talvisissa lajeissakin, jos sellaisia harrastatte. Takuusta on turha murehtia, kyllä se kestää, jos sen pitää kotelossaan.Joo, Jameksella on kauhea duuni setviä kuitit aina reissun jälkeen. Ja mitähän ne kasinon croupierit sanoo, kun pitää tivata kuitti joka käänteessä 😀 Mutta sellaista se on valtion hommissa.

  5. Heh, täällä eräs valtion konttorirotta just kiroilee kuittien kanssa 😉 Vinkeitä kuvia! Meillä ei taida koskaan olla duunissa noin hauskaa… No, kahvitauko on sentään just alkamassa 🙂

  6. *reps* Koska olen ns valtionleivissä, ei meillä duunissa saa kameran eikä ees go pron kanssa hillua. (mikä tottakai sapettaa. Olisin voinut keksiä ehkä tuhannen tapaa kuvata juurikin ottamiasi laukaisuja 😀 ) Mutta olen samaa mieltä( Napoleonin tullista viis) että aivan hyvin voisit saada sen yltiökehuvaa vuodatusta vastaan sitä myyvältä taholta. Koska noita kuvia kun katselee sitä allekirjoittanut lähtee hymyillen työtään päin. Tack! 🙂

  7. No, munkin duunissa on tilanteita, jolloin ei ole hyvä heilua gopron tai minkään muunkaan kameran kanssa.Sitä pitää itse asiassa miettiä aika tarkkaan.Kiva kuulla, että lähdit hymyillen töihin. Tätäkään juttua ei kirjoitettu siis turhaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s