Viimeinen työpäivä ennen lomaa. Pekka, Mette ja sammakkomiehet lupaavat vielä hyvää ilmaa tulevaksi viikoksi.

To Do -listaa:

Nosta vene, joka edelleenkin on myytävänä. Vaikkakin Peter Clauda -niminen henkilö englanninkielisessä sähköpostissaan ilmaisi halunsa ostaa sen näkemättä. En aio myydä Peterille, koska uumoilen ongelmia rahaliikenteessä.

Pelaa kesän viimeinen golfkierros.

Tee omakotiasukin syysrituaalit. Muista viedä ruohonleikkuri huoltoon ja tarkasta lumikola. Check.

Talvirenkaat on uusittu, ei siis hätää. Saa sataa räntää.

Ja… Muista matkustaa vaimon kanssa Kroatiaan purjehtimaan. Muista jättää lapset kotiin. Muista tällä kertaa tarkastaa, onko passi vielä voimassa.

Loman aikana (3 viikkoa) voi blogin päivitys olla satunnaista. Toivottavasti saadaan bitit kulkemaan ulkomailta, jotta postaukset hektisistä purjehduspäivistä onnistuvat. Jos ei, niin hehkutetaan jälkikäteen sitten. 21. päivä starttaa The Sailing Adventure, joka on minulle ensimmäinen laatuaan. Aiemmin ei ole tullut kruisailtua vuokraveneellä. Matkasuunnitelmia ja kokemuksia luvassa myöhemmin.

Päätin viikonloppuna ottaa saaren pusikoista kaiken irti noin valokuvausmielessä puutiaisaivokuumetta ja Kumlingen tautia uhmaten. Niin, ja käärmeitä, joita jostain syystä vilistää nyt joka paikassa. ”Pelkkä pusikko” on aika moniulotteista, kun sitä ryhtyy tarkemmin tutkimaan. Pitäisköhän hommata makro? Harmittaa tämä Bloggerin blogialusta siinä mielessä, että haluaisin saada varsinkin luontokuvat isompana blogiin, mutta se ei oikein asettelun kannalta ole mahdollista. Joudutte siis tihrutamaan näitä pienempiä. Jos kuvaa klikkaa, se näkyy hieman suurempana.

Syksyisten kuvien myötä kivaa alkavaa viikkoa!

 

 

 

 

 

10 kommenttia artikkeliin ”Syys ja loma

  1. Hyvää lomaa 🙂 Kuvia odotellaan!Mun piti varovasti scrollata sun hienoja syyskuvia alaspäin, kun pelkäsin, että olit ottanut kuvan käärmeestä… Brr, niihin otuksiin mä en sitten totu millään, vaikka kuinka yritän siedättää itseäni käärmekuvia katselemalla. Huh, mulle olisi ihan kauhistus olla jatkuvasti sellaisessa paikassa, jossa vilisee käärmeitä…! Tän aamun Hesarissa oli juttua, että käärmeitä liikuskelee paljon aiemmin tiedettyä enemmän ihan taajama-alueella. Liikuskelkoon vaan, kunhan meidät tiet ei kohtaa 😉

  2. En oo ottanut snakeista kuvia, koska en omista makroa. Jos sellaisen hommaan, lupaan varustaa käärmepostaukset varoituksella. Sisältää käärmeitä – innehåller ormar. Isokari on aika hyvää siedätyshoitoa käärmekammoiselle. Nyt luikkii sellaisia lyijykynän kokoisia slangeja joka kolossa.

  3. Se on sitten oikeasti syksyä. Tuuli puhaltelee lehtiä enenevässä määrin. Kauheen runollisen herkän tunnelmallista – silti ketuttaa vaipua kohmeiseen horrokseen ja miettiä positiivisia voimamantroja kuinka tulevasta pimeydestä selvitään, murrr!Kuvissa syksy on kyllä herkkää ja kaunista :-). Yritän nyt taas päästä yli tästä kesän loppumisen tustasta 😉

  4. Syksyn tämä vaihe on ihan kivaa aikaa. Lokakuun loppu on sitten asia erikseen. Meillä täällä kotona on yksi naarasleijona, joka hyppii joka syksy seinille pimeimpänä aikana

  5. Ihanaa! On muitakin käärmekammoisia kuin minä. Kun sen ainoan kerran pyysin tässä varoitusta, arvasit kirjoittajan, mutta tiedoksi: nyt se en ollut minä. Kun viimeksi näin sellaisen mökin liiterin vieressä, valvoin seuraavana yönä monta tuntia ja muistin sitä otusta. Mikään ei auta.

  6. Käärmekammo on kai aika yleistä, mikä on jännä juttu. Otushan itse on arimmasta päästä. Jos sillä olisi söpö pörröinen turkki, asia voisi olla toisin.

  7. Minä pyysin sitä varoitusta mahdollisista käärmekuvista tuossä ylempänä 😉 Pakko oli vielä kommentoida, että sä olet niin oikeassa tuossa pörröturkkikommentissasi. Käärmeet ovat vaan niin iljettävän näköisiä ja siinä ei järjellä ole mitään tekemistä tunnereaktion kanssa… Just yhdessä romaanissa oli hyvä kommentti siitä kuinka eläimen(kin) ulkonäöllä tosiaan on merkitystä ja esimerkkinä oli orava vs. rotta. Eipä niidenkään käytöksessä kovin suurta eroa ole, mutta tuuheahäntäistä oravaa pidetään söpönä, kun taas rotan maine on jotain aivan toista.

  8. Ei ole. Samanlaisia tuhoeläimiä molemmat. Kuten minkkikin. Silti käärme säväyttää vaikkei sitä pelkäisikään, jos siihen törmää yllättäen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s