Nokian hiipuessa olen keksinyt Suomen taloudelle uuden veturin: vanhojen pienten purjeveneiden kauppaaminen ulkomaille.

Vähän aikaan sitten mainitsin Peter Claudan, joka oli kiinnostunut ostamaan heti veneemme. Tilanne lämpenee! Nyt on Andy Kolain mukana skabassa! Miten hauska sattuma, että molemmilla herroilla on live.com -päätteinen sähköpostiosoite ja he lähestyvät sanasta sanaan samalla kysymyksellä ostoaikeet mielessään. Molemmilla herroilla on salainen puhelinnumero Helsingin alueella. Ehkä Andy ja Peter ovat brittiläisiä herrasmiespurjehtijoita, jotka agenttiensa välityksellä ovat saaneet vihiä Suomessa myytävänä olevasta veneiden Bugatista, Guy 22:sta. Äkkiä kiinni, ennen kuin joku muu ehtii väliin! Myyjänä pidän pääni kylmänä. Antaa herrojen kiehua hetken venekuumeen kourissa. Neljän ja puolen tonnin hintakin saattaa siten nousta sadoilla euroilla. Ties vaikka saisi viisi tonnia, kun kuulevat että perämoottori on valtuutetussa merkkiliikkeessä talvisäilytyksessä.

No jaa. Veikkaan kuitenkin, että molemmat herrat käyttävät maksuliikenteessään PayPalia. Veikkaan myös, että kaupanteon jälkeen minun pitäisi palauttaa vahingossa liikaa maksettu summa jonkun pankkitilille. Vaihtoehtoisesti minun pitäisi maksaa veneen kuljetuksesta joku osuus. Etukäteen luonnollisesti. Miten on mahdollista, että näitä kannattaa edes yrittää? Ei kai kukaan oikeasti mene väärennettyyn paypal -sivuun ja vielä luule, että joku haluaa ostaa veneen ulkomailta näkemättä sitä ensin. Ilmeisesti kuitenkin tämän tyyppiset joskus onnistuvat, koska yrittäjiä tuntuu riittävän.

Ei sillä, kotimaisiakin ostajakandidaatteja on moneen junaan. Eräs herra soitti sanoakseen, että noin pienessä veneessä on varmaan tosi ankeaa olla viikko. Kehotin katselemaan suurempia veneitä.Yhden mielestä venettä ei voinut harkita, koska siinä ei ole karttaplotteria. Olin sanaton.

Käden muuten vähän kipeytyi…
Myrkkymaaleja ei sovi jättää maahan.

Päätin syyspäivien iloksi tehdä veneen pohjaan täysremontin. Jos myös henkisesti tasapainossa olevat ostajakandidaatitkin kiinnostuisivat. Raavin maalit huitsin Nevadaan ja ilokseni havaitsin pohjan olevan hyvässä kunnossa. Vielä karhennus hiomakoneella ja keväällä epoksit ja haardreisingit pintaan. Ei läheskään niin iso ja kurja homma, kun nettipalstoilla annetaan ymmärtää. Oikeastaan ihan pala kakkua, jos vertaa vaikkapa ilmastointiputkien eristykseen. Se, jos mikä on oikeasti kurjaa!

 

4 kommenttia artikkeliin ”I want to buy your boat!

  1. Mulla oli kyllä kovat kerrokset todella piukassa. Kaikin voimin sain kaapia ja teroittaa kovametalliterää vähän väliä. Upeampi pitkä päivä siinä meni ja paikat hellänä. Päällimmäisenä ollut pehmeä myrkkymaali nyt lähti melkein painepesurilla.

  2. Pehmeä myrkkyväri on paholaisen keksintö! Olen kironnut sataan kertaan, että menin sen laittamaan aikanaan. Sotkee muuten joka paikan. Ei ollut oikeasti paha rasti. Käytin Hempelin maalin poistajaa. Maali muuttui mössöksi, jonka sai kaapia pois. Kädet on kyllä kieltämättä aika hellänä, kaksi iltaa meni, yhteensä noin 9 tuntia.

  3. Meillekkin on Andy Kolain viestitellyt veneen ostamisesta. Onneksi googletin tämän kyseisen kaverin ja löysin tämän tekstin. Nyt ei ainakaan olla mitään myymässä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s