Olen löytänyt elämän tarkoituksen. Se on makailla sitloodassa parinkymmenen asteen kallistuskulmassa. Vielä, jos edellämainittua voi suorittaa yli parinkymmenen asteen lämmössä ja noin kymmenen sekuntimetrin tuulessa. Voi nimittäin olla niin, että räntäsateessa em. touhua suoritettaessa, elämän syvin tarkoitus jää aavistuksen sumeaksi.

Eilen retkeilimme Mljetin saarella Pomenan kylän liepeillä. Vuokrasimme fillarit ja polkaisimme paikalliseen kansallispuistoon retkeilemään. Vene killui jälleen ankkurissa, sillä VuoristoB (kts. ed. postaus) muistutteli olemassaolostaan. Kylän laiturissa oli melkoinen hiivari. Snorklaillessa näkyi mukavan näköisiä vonkaleita, mutta koukkuun ne eivät tarttuneet. Kylän kauppakin oli mallia Siwa, joten sieltäkään ei kalaa saanut. Paikallinen ravintoloitsija suostui kuiten myymään hieman Red Sniperia, joten kalaillallinen veneellä oli totta.

Aamulla matka jatkui kohti Lastovon saarta. Tuulet olivat hieman rauhoittuneet, mutta pääsimme kuitenkin slöörailemaan mukavaa seitsemää solmua. Jälleen löytyi kiva laguuni lounaspaikaksi. Kävin Gopron kanssa pulikoimassa kalaparven seassa. Pitänee koostaa joskus nämä nykyajan kaitafilmit oikein reissuvideoksi. Ja kiduttaa sillä sitten jokaista tuttavaa.

Iltapäiväksi oli kryssiharjoituksia luvassa. Aika harvoin pääsee kryssimään T-paidassa. Nyt pääsi. Perille päästyä alkoi ravintolan metsästys. Sellainen löytyikin ja konseptilla, jonka toivoisi yleistyvän meilläkin:

-Iltaa! Meillä on nälkä, voitteko auttaa?

-Iltaa! Kyllä vaan, tämä on ravintola. Sopiiko, että pannaan pöytä täyteen hyvää kalaa?

-Sopiihan se.

Ja hyvää oli! Pari vadillista scampeja, kalmareita, sea bassia ja niin edelleen.

Paikallisista marinoista ei ole vielä kauheasti kokemusta, sillä emme ole vielä onnistuneen päätymään yhden ainoaan laituriin. Tai tänään oltiin puoli tuntia, jonka jälkeen tuli häätö ankkuriin. Dinghy on siis lähes pakollinen varuste.

Huomenna vuorossa Korculan saari, kauppareissu, akkujen latausta (toiset ei aja koneella) ja mitä ikinä mieleen juolahtaakin. Mikäs päivä tänään nyt olikaan?

 

6 kommenttia artikkeliin ”Pomena-Lastovo

  1. Odotan innolla lisää juttuja. Mukava samalla muistella oman porukan reissuja samoilla vesillä 80-luvulla.Silloin vaihdettiin vain filmirullaa kameraan. On teillä kunnon kulkuneuvo,mikä? Eläkeläinen vm-02 Harmajalta

  2. Nyt ei onneksi tarvitse vaihtaa filmirullaa. Tuntuu kivalta paikalta purjehtia. Meillä on Beneteau Oceanis 43 alla. Mukava vene asua, joskin sen kustannuksella purjehdusominaisuudet tietyissä asioissa eivät ole ihan topilla.

  3. Kyllä sitä purjehdusmotivaatiota sai vähän etsiä kun tuli RAKEITA tänään tuossa Tallinnan edustalla… Tavallisen kahden tunnin reissun sijaan lenkki kesti ehkä tunnin, mutta kahden sail traineen ja kolmen kouluttajan voimalla kun oltiin liikenteessä, me traineet oltiin kaikkien tackien jälkeen aika kuolleita… (Purjehdussanavarastoni valitettavasti kattaa vain englannin ja viron…) Mutta onhan se hauskaa, huipputuuli 47knts! Vähän vaan otsaa jomottaa kun satamassakin jo keinutti ja kannen alla joutui hetken viettämään aikaa.

  4. Täällä kaksi mummia lukee juttujasi ja voisi kertoa jotain muutakin elämän tarkoituksesta… Mutta huomaat sen tarkoituksen kertomattakin,kun lauantaina taas palaatte. Täällä jo öitä lasketaan kotiinpaluuseen (ei kuitenkaan mummit laske). Hyviä säitä edelleen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s