Olen tässä jo pidemmän aikaa ihmetellyt, että miksi kuvani menevät yhdeksi sotkuksi, kun siirrän ne tähän blogiin. Selvisihän se, kun ryhtyi asiaa setvimään. Löysin mm. asiaa käsittelevän blogin. Kiitos vaan bloggarille tehdystä työstä!

On turhauttavaa investoida norsun kokoiseen järkkäriin, raahata sitä vuoden ympäri mukana ja huomata, että pöllö blogialusta katsoo asiakseen ”parantaa” kuvieni laatua. Kiitos vaan, mutta teen sen mielelläni itse, jos katson tarpeelliseksi.

Blogger siis parantelee omiin nimiinsä värikylläisyyttä, kontrastia ja valotusta ja samalla pakkaa kuvan niin, että siitä tulee yhtä tuhrua. Nämä ovat siis oletusarvoisesti päällä, kun lataa kuvan blogiin.  Ikävintä on, että yhtä helppoa ratkaisua ei taida olla, jos haluaa  saada kuvansa muiden taivasteltaviksi sellaisena, kun on ne itse tarkoittanut, vaan se se vaatii html-koodin peukalointia kuva kuvalta. Bloggaamiseen menee siis entistäkin enemmän aikaa. Voin kertoa, että siihen menee sitä jo nyt melko paljon. Lisäksi Omenatuotteet vasta ovatkin mestareita sorkkimaan asioita taustalla, joten en tiedä, miten ipadin kautta saisin hyvälaatuisia kuvia blogiin.

Koskahan moinen itseilmaisun suitsiminen tulee käyttöön myös blogin kirjalliseen osuuteen? Putoaa meikäläisenkin tarinoista vähintään puolet pois. Tähän postaukseen kuvat on laitettu niin kuin minä ja Nikon halutaan. Toivottavasti eron huomaa. Jos ei, niin heitän kameralla vetistä lintua.

6 kommenttia artikkeliin ”Google! Näpit irti!

  1. Älä vielä heitä sitä lintua, ensiksikin sen vuoksi, että lintuun sattu, toiseksi sen vuoki, että menee hyvä kamera hukkaan ja kolmanneksi, eron kyllä huomaa ja selvästi! Olen miettinyt ihan samaa ja kiitos että kerroit asiasta. Suorastaan ärsyttävä piirre bloggerissa.

  2. Nyt tein niin, että pienensin kuvat ennen lataamista. Lisäksi seurasin postauksessa mainitun blogin ohjeita. Mutta miten kummassa saisi estettyä tätä padiä peukaloimasta kuvia?

  3. Erittäin aiheellinen bloggaus. Aika huima ero kuvanlaadussa nähtävissä verrattuna esim. tuon edellisen blogijutun kuviisi! Tämän jutun kuvat näyttävät nyt vanhalta hyvältä "Luotsin blogikirja -laadulta" ja erityisen upealta tällä leveämmällä blogipohjalla. Olen myös ihmetellyt tuota kuvien pakkautumista ja taistellut tummien kuvien vaalentumisen kanssa esim. auringonlaskun valossa otettujen kuvien kanssa. Mielenkiintoinen sattuma, että selvittelin myös tätä ongelmaa tänään, mutta hieman toista kautta. Olin latamaassa Youtube-kanavalle valkoisella pohjalla olevaa kansikuvaa, jonka valkoisen värin Google näki paremmaksi muuttaa harmaaksi. Latailin useita eri versioita ja aina sama lopputulos – hermot meinasi jo mennä. Ongelman syyksi paljastui juurikin tuo sama G+ profiilin auto enhance -toiminto. Joku kommentoi nettikeskusteluissa mielestäni hyvin, että kuinka omahyväistä porukkaa googlella oikein on töissä: suuressa viisaudessaan he kuvittelevat tietävänsä paremmin miltä valokuvien pitäisi näyttää ilman, että käyttäjältä kysytään yhtään mitään tai edes kerrotaan tästä "parannuksesta". No hyvä että selvisi tämä ongelma kuvien kanssa. Ovat kuitenkin aika isossa roolissa blogeissa.

  4. Aloin itsekin miettiä, kun luin erästä valokuvausblogia, että miten kuvat voi näyttää noin terävältä. Olen sen verran laiska, etten jaksa tehdä tuota epäterävää maskia kuville, joka auttaisi varmaan vielä asiaa. Mutta hyvä, jos näyttää paremmalta! Pitää yrittää ladata joku hyvä kuva vielä näillä uusilla metodeilla. G+ -profiilillakaan en katso tekeväni mitään, mutta sellainen on näköjään tämän bloggerin myötä ilmestynyt. Ärsyttävää, voisin vaikka maksaa hieman, jotta saisin paremman alustan käyttöön, mutta en haluaisi ryhtyä valtavaan siirto-operaatioon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s