Suomikuva ja sen kiillottaminen on meille ilmeisen tärkeää. On imagotyöryhmät ja systeemit. Monesti luotsi on ensimmäinen kontakti vieraan maan kansalaisille, jotka saapuvat Suomeen ensimmäistä kertaa tietämättä välttämättä maastamme paljoakaan. Kysymällähän asiat selviävät…

Joskus usko yhteiskunnan pyörimiseen talvella horjuu:

-Mr. Pilot, when do you close for winter?

-??? Close what?

-This Archipelago.

-We do not close, it’s open around the year.

-Aaa..

Talotekniikka on ainaisen hämmästelyn aihe:

-Mr. Pilot, is there a sewage system in your houses? Doesn’t it freeze in the winter?

-Yes, there is. It is isolated. We also have heating systems in houses.

-Aaa…

Kapitalismi ei ole levinnyt vielä kaikkialle:

-Mr. Pilot, are those cows owned by goverment or private people?

-By private, most propably.

-Aaa…

Urheilu kiinnostaa yli rajojen:

-Mr. Pilot, do you play football in Finland?

-Yes, but we prefer ice hockey (sijoittuu arvoasteikolla ja tunnettavuudeltaan johonkin kroketin ja pingiksen välimaastoon).

-Do you have any good football players?

-Jari Litmanen, for example.

-Aaa! Jaari Liitmanen!

Vaikea kielemme herättää myös ihmetystä.

-Is your language relative to Swedish?

-No, it is relative to Hungarian and Estonian.

-Aa! Uksikaksi. Perkkeele.

 

8 kommenttia artikkeliin ”Hyvät kysymykset

  1. Juuri näin :-D. Taivas joskus tuli kiristeltyä hampaita erään keskieurooppalais ….ihmisen kanssa, jolla oli juuri niin loistavat käsitykset suomalaisesta rakentamisesta ja tekniikasta. Suomi oli yhtä kuin kehitysmaa jossain venäläisessä periferiassa. Argh.

  2. Kyllähän tämän maan saaristoineen kaikkineen voisi hetkeksi sulkeakin ja avata taas, kun on valoisaa ja lämmintä. Mutta näinhän se on, että harva tuntee Suomea ja suomalaisia, vaikka meille on tankattu vieraita kieliä ja tietoa muista maista pikkumuksusta asti.

  3. Yleensä se on niin päin, että meillä ajatellaan olevan kysyjän kotimaan kaltainen infrastruktuuri. Sitten on yllätys, kun meillä onkin kehittyneemmät systeemit.

  4. Mutta toisaalta… Jos minut laitettaisiin kylmiltään vaikkapa jonnekin Equadoriin tai Uuteen Guineaan, en varmaan tuon paremmin kohdemaan tietoudessa pärjäisi. Siitä huolimatta, että koulutusta on kansakoulua enemmän. Keski-Eurooppa kai olisi sentään kohtalaisen hyvässä hallinnassa. Annammeko siis anteeksi filippiiniläisille mutta emme keskieurooppalaisille?

  5. Hitto kun nauroin makeasti tuolle viimeisimmälle. Kiroamaan ne on aina jostain oppineet. Aasiassa reissatessa tulee kuulluksi, että Suomi?!? ja kun sitten kerrot että for example "land of Nokia phones.." -aaaa, Nokia, yes, yes.. ja sitten taas kysymysmerkki silmissä. No kun sitten yrität kertoa missäpäin maapalloa tämä nykyään ex-Nokia maa sijaitsee, ne putoaa jo oman vesistön ulkopuolella kyydistä. Lisäksi joutuu usein kertomaan hallinnosta. Kyllä meillä on presidentti. Ja ei, meillä ei ole jääkarhuja. Ei, me ei asuta iglussa. En tiedä mistä johtuu tämä pohjoisnapa sijoitus. Taas, tammikuussa lähden vastailemaan näihin kummallisiin kysymyksiin lisää. Voin sitten kertoa mitä uutta tälläkertaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s