Pakkasjakso alkoi. Se tarkoittaa sitä, että eteläinen saaristokin saa parin viikon sisällä jääpeitteen – ainakin jonkinlaisen. Toivomani viisi senttiä jäätä saattaa olla aika lähellä tänä vuonna. Vaikka, mistä sitä tietää minkälainen El Ninjo tai inversio pyöräyttää säätilat uusiksi, ja saadaan vielä oikea talvi. Ei parane tammikuussa sanoa mitään lopullista.

Koska nyt näyttää vielä suunnilleen tältä, pitää talvifiilistä kaivaa parin vuoden takaa suunnilleen samalta ajankohdalta. Ensi viikon kalenteri näyttää hurjalta, joten en tiedä, miten bloggailujen ja kuvailuiden käy lähitulevaisuussa, mutta hyvää viikon alkua joka tapauksessa! Tulkoon jäätävä talvi, hyytyköön maa.

 

 

 

Tarina kuvan takana

Talvella 2010-2011 rännit Saaristomerella ahdistivat niin, että se vaikutti vahvojenkin laivojen kulkuun. Tässä mennään roro-alus Balticalla, jonka avovesivauhti on vajaat 20 solmua. Vauhti on hyytynyt rännin puristuksessa 7-8 solmuun, ja taisipa laiva tämän luotsauksen päätteeksi istahtaa kiinni Isokarin kohdalle. Jäänmurtajaa tarvittiin.

 

4 kommenttia artikkeliin ”Talvea odotellessa

  1. Aika hurjan näköistä menoa se on ollut menneinä talvina. Hyvä olisi jos nyt päästäisiin vähän ohuemmilla jäillä, joten pidän peukut pystyssä, että ennustuksesi pitää. Mekin olimme vielä eilen vesillä, mutta nyt taitaa kulku väistämättäkin loppua 🙂 Pitäisi hankkia hydrokopteri kelirikkokausia varten.

    Löysin blogisi jokin aika sitten ja taisin jäädä pysyväksi lukijaksi! Monet paikat, joista olet kirjoittanut ovat tuttuja, joten on kiva kuulla saariston kuulumisia eri paikoista.

    1. Joo, pidetään peukkua. Jos hankkii hydrokopterin, pitää olla paljon rahaa. Ne tahtovat nimittäin mennä aina rikki. Mukava, kun luet, vaimo kehui kovasti blogiasi, pitääpä tarkistaa.

  2. Minäkin muistan tuon samaisen talven 2010-2011, kun matkasin vuoden vaihteessa Pärnäisistä Utöhön m/s Eivorilla kahdeksan ja puoli tuntia. Mutta eipä keikuttanut, kolisi vaan :-). Nötön ja Aspön edustoilla laiva sahasi monta kertaa edes takaisin päästäkseen laituriin. Ja todella kylmäkin oli, myös laivan sisällä. Sen reissun jälkeen olen aina pakannut liikaakin vaatteita ja lukemista kyseiselle laivamatkalle.

    Jäitä ja pitkää pakkasjaksoa odotellessa. Hämmästyttävää miten tämä ohutkin lumipeite ja puolikirkas päivä heti piristää!

    1. Niin, hyvänä jäätalvena kun lähtee Turusta, niin on ennemmin Las Palmasissa kuin Utössä… Niin piristää, heti on paljon valoisampaa, eikä ole joka paikka märkänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s