Kulunut viikko on ollut valokuvauksen harrastajalle vähän kuin olisi ylittänyt Saharan konttaamalla ja sen jälkeen törmännyt jäävesitynnyriin. Ei oikein tiedä mihin päin sitä linssinsä suuntaisi. Joka puolella on sangen kuvauksellista.

Niinpä lausuttakoon varoituksen sana. Ensi viikolla, kunhan pääsen kotikoneen ääreen, voi blogiin ilmestyä hyviä kuvia. Lupaavalta näyttää kameran näytöllä. En aio turmella niitä Ipadilla, sen kyvyt eivät riitä kuvankäsittelyyn, ja läppäriä en omista (vielä toistaiseksi). Pitää rauhassa ajaa kuvat Aperturen läpi, ja tehdä viimeistelevät toimenpiteet.

Olen viikon aikana liikkunut luotsattavissa ja vähemmän luotsattavissa ympäristöissä. Molemmista löytyy kuvia (yllätys!). En omaa niin hyvää itsekuria, ettenkö malttaisi laittaa tähän muutamaa kuvaa, vaikkei ne valmiita olekaan. Toinen varoituksen sana: vallitsevassa säätyypissä kameranne saattaa tuottaa hyviä kuvia. Etenkin auringonnousun ja -laskun aikana, sekä merisavun vallatessa alaa loisto-otoksen todennäköisyys kasvaa huomattavasti.

1/500 f4 ISO 200 18 mm

Tarina kuvan takana

-21 asteen pakkasta halveksuen hyökkäsin tiistaiaamuna auringonnousun aikaan satamaan saapuvan laivan kimppuun. Jäätyneiden näppien hinnalla taisin saada pari lupaavaa otosta, joihin yllä oleva ei kuitenkaan kuulu. Palataan asiaan ensi viikolla…


20 s. f11 ISO 200 28 mm

 

9 kommenttia artikkeliin ”Varoituksen sana

  1. Ai, minun mielestäni nuo yllä olevat ovat lupaavia otoksia eli sitten todella lupaavia odotellessa! Näillä pakkasilla on just tullut mieleen tuo näppien jäätyminen kuvatessa kun meinaavat jäätyä rukkasten sisälläkin.

    Minun tieni vei jo viime lauantaina Rajalaan ja nyt kotona odottaa Olympus käyttäjäänsä. Ensitutustiminen on tehty, mutta kunhan työkiireet hieman hellittävät ja valo ulkona lisääntyy, niin enköhän sitten pääse kunnolla opiskelun pariin.

    1. No toivottavasti en luvannut liikoja… mutta tossa ois pari, josta voisi tulla… Katsotaan! Valo on jo lisääntynyt, nyt töistäpääsyaikaan on valot parhaimmillaan, joten Olympus vaan kouraan ja treenaamaan. Onnea uuden hankinnan johdosta.

  2. Odotan innolla tulevia kuvia. Maisemat ovat olleet kyllä todella kauniita. Ihan on harmittanut kun on pitänyt olla töissä sisällä. Tänään jos vain aurinko suostuu paistamaan, lähden ulkoiluttamaan kameraani =).

      1. Näyttää ihan joltain pyhältä paikalta……;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s