Kuvaamisessa, kuten kaikessa muussakin toiminnassa tulee mietittyä, miten voisi kehittyä. Saada parempia kuvia, kuvata eri olosuhteissa ja viedä harrastusta ikään kuin eteenpäin.

No ainahan voisi päivittää rungon ja ostaa valovoimaisempia laseja. Toisaalta minulla on loistava runko ja muutenkin tuo edellämainittu on loputon kierre, aina on vielä parempia värkkejä ja joku tolkku rahallisessa panostuksessakin täytyy olla. Ainakin, jos vaimolta kysyy. Syntyy niin sanottu PSPKH, eli parisuhteen sisäinen prioriteetinkohdentamishäiriö. Sitähän ei kukaan toivo, joten täytyy miettiä muita keinoja.

Jalusta. Sellainenhan tarvitaan ehdottomasti. Voi kuvailla talvista pimeää maisemaa pitkillä valotusajoilla, ja saada aikaan erikoisia efektejä. Valitettavasti varsinainen toimenkuvani ei ole kuvaaminen pitkin ja poikin saaristoa (voisin kyllä vaihtaa siihen, jos sillä eläisi). Leipätyö vaatii erinäisten tavaroiden mukana kuljettamista (ks. tänne), joten jalustan raahaaminen mukana ei liene mahdollista. Paitsi, jos se olisi tarpeeksi pieni.

Tutkimukset siis käyntiin. Löytyykö reppuun mahtuvaa pientä jalustaa, joka jaksaisi kantaa peilijärkkärin ja normaaliobjektiivin yhteispainoltaan puolitoista kiloa? No löytyy! Tällainen meni tilaukseen. Aika näyttää, onko siitä mihinkään, mutta parempi pieni jalusta, kun ei jalustaa ollenkaan. Hintakin oli sopiva. Lukuisat netistä luetut käyttäjäkokemukset kertovat, että Kiinassakin on viimein opittu tekemään laadukasta työtä.

Viikon päästä vähän revontulia, usvaa ja täysikuuta, kiitos! Jään mielenkiinnolla odottamaan.

Tarina kuvan takana

Viime kesänä eräs heinäkuinen ilta, jolloin oli erikoinen sää. Aivan peilityyni meri yhdistettynä mahtavaan valoon. Ei ihan jokapäiväinen yhdistelmä. Lähdimme saaresta laivaa vastaan, ja otin varmaan tusinan verran onnistuneita kuvia varttitunnin aikana.

 

4 kommenttia artikkeliin ”Kuvausarsenaalia

  1. Hauskaa, ollaan yhtä aikaa mietiskelty näitä kuvaus juttuja. Ja sinä ratkaisit juuri yhden haasteeni, olen nimittäin myös etsiskellyt pientä mutta hyvää ja tukevaa kolmijalkaa! Joten laitahan käyttökokemuksia heti tulemaan, kun olet saanut niitä aikaiseksi. Yhtä kolmijalkaa Anttilassa jo katselin, mutta sen kun sai avattua ääriasentoon, olisi sen voinut puhaltaa kumoon =D. No, ei se paljoa maksanutkaan.

    1. Mä tein taustatyötä jonkun verran, joten odotukset on korkealla. Tiedän, että on paljon parempia jalustoja, mutta ne ei paljoa lämmitä, jos eivät mahdu mukaan. Se vähän mietityttää, olisiko sittenkin pitänyt ottaa hiilikuituversio… No, laitan kokemuksia 🙂 Ja juu, Anttilan muutaman kympin vehkeet kannattaa unohtaa, olen käynyt sellaisiinkin nojailemassa.

    1. Lepäisiltä, Uudenkaupungin pohjoispuolelta. Yhden sähkölinjan sensuroin siitä, kun ei sopinut mielestäni kokonaisuuteen… 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s