Työaiheisen blogin kirjoittaminen lomalla aiheuttaa loman keskeytymisen henkisellä tasolla, joten siksi blogissa on ollut viime aikoina hiljaista. Kokonaan merenkulusta ei pääse irti lomallakaan, meri oli ylitettävä, koska kävimme Tallinnassa ystävien luona syömässä (Kiitos vielä kerran!) ja katsomassa Titanic -näyttelyä ja merimuseossa Lennusadamissa muutenkin. Tulipa samalla reissulla ryhdyttyä kiinteistösijoittajaksi, ja ostettua myös neliöjalka maata Skotlannista. Asianharrastajat tietävät, kuinka se käy päinsä.

Das Boot

Näyttely ei sinänsä ollut kauhean iso, mutta toteutettu varsin hienosti. Löytyi aidonkaltaiset hytit ja portaikot. Lapsiperheellisenä sitä on kiitollinen siitä, ettei museota oltu pilattu ryöstöhinnoittelulla. Meikäläisillä kultturitapahtumilla ja must see -nähtävyyksillä tahtoo olla juuri se paha vika. Vertaa, valokuva Titanic-kulisseissa 7 € – valokuva joulupukin kainalossa Joulupukin maassa 50 €.

Hauskana yksityiskohtana toimi sisäänpääsyn yhteydessä saatu Titanicin matkalippu, johon oli kirjoitettu Titanicilla aikoinaan matkustaneen matkustajan nimi, pieni tarina matkan syystä ja hyttiluokka. Jokainen sai erilaisen lipun. Vaimo näköjään säästäväisenä luonteena kolmanteen luokkaan. Merimuseo on muutoinkin oiva kohde merenkulusta kiinnostuneelle, ja vieläpä kävelyetäisyyllä satamasta.

List of non-survivors
Piritasta katsoen

Tallinnassa oli vielä enemmän keväistä kuin täällä meillä, loppupäivä saatiin rattoisasti kulumaan ajellessa pitkin ja poikin laitakaupunkia. Jostain syystä se on aina paljon mielenkiintoisempaa – kaupungissa kuin kaupungissa – kuin pyöriä turistipyydysten liepeillä.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Titanic

  1. Oi. Näyttely olisi aivan mieletön nähdä! Taisi vain loppua aika pian… minnehän näyttely pystytetään seuraavaksi?

  2. Tuo Lennusadam oli minusta tosi kiva paikka. Ihan harmittaa, että kun kävimme siellä viime syksynä, ei Titanic näyttely ollut vielä valmis. Se olisi kiinnostanut minua todella paljon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s