Edelleenkin yritän pitää työt pois ajatuksista, joten blogin aihepiiri pyörii jossakin kameran sulkimen ja linssinsuojuksen välimaastossa.

Käytän kuvankäsittelyyn Applen Aperture -ohjelmaa, jossa ei vakiona ole mahdollista yhdistellä eri kuvia näyttäväksi panorama -otokseksi. Ei edes vähemmän näyttäväksi. Onneksi kuitenkin saatavissa on plug-inejä, joilla kyseiset taiat onnistuvat. Ajattelin, että olisi hienoa saada seinälle oikein kookas kuva jostain mukavasta kohteesta, joten investoin em. softaan ja syöksyin harjoittelemaan.

Tähän mennessä olen havainnut, että paras tulos tulee maisemakuvauksessa. Jos yrittää yhdistellä kuvia, joissa on paljon geometrisiä muotoja, lopputulos saisi Salvador Dalin vihreäksi kateudesta. Voisin tietysti tarjota sellaisia vaikkapa Kiasmaan, ja väittää niitä taiteeksi.

Suomalaista maantiedettä tuntevat voivat yrittää arvailla alla olevien kuvien tarkkaa kuvauspaikkaa. Eikä se mitään, jos arvaatte. Harhautan teitä, ja olen huomenna aivan toisenlaisissa maisemissa. Täältä tähän. Jatkan lomailua.

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Panoraamakuvauksen alkeita, osa 1

  1. Olen käyttänyt panoraamakuvien kokoamiseen ilmaista Hugin ohjelmaa, josta näkyy olevan kyllä OS X versiokin ladattavissa: http://hugin.sourceforge.net/download/ Erittäin taitava softa, joka tekee hyvää jälkeä niin kauan kun pysyy pystyssä…Vanhemmat versiot eivät oikein meinanneet pysyä.

    Olen huomannut, että jos panoraamaa yrittää koota RAW-kuvista kehitetystä JPG-joukosta, kuva räjähtää Salvador Dalimasesti – tai minusta pikemminkin Picassomaisesti. Sillä voisi olla jotain tekemistä sen kanssa, että ainakin Canon S100 pokkarin (hyvä!) RAW-kuviin pitää tehdä aina jonkin asteinen tynnyrivääristymäkorjaus, jonka kamera osaa JPG-tiedostoihin tehdä ihan itse ilmeisen oikein.

    Paikan tunnistin täkäläisenä helposti! Etenkin alempi kuva on oikein hyvä! Panoraamoja on kiva tehdä.

    1. Käyttämäni softa on nimeltään Double Take, ja käytin suoraan raweja. Kuvan kokoamisen jälkeen säädin sen sitten Aperturessa. Tarkka paikka on muuten Radisson SASin kattosaunan terassi, jossa innoissani kuvasin pelkässä pyyhkeessä… Nyt vedelläänkin sitten teetä ja hunajaa, ettei flunssa iske. Muuten hyvä panoraamailupaikka, mutta kaide oli turhan korkea. Niin, että tiedoksi vaan teille, jotka suunnittelette kattosaunoja. Ei panna sinne mitään esteitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s