-Ootko muuten saaristossa millon käyny?

Saaristossa on kivaa, kun siellä uiskentelee siljalinejä, jotka uteliaana tulevat kurkistelemaan, että kuka kulkee ja missä. Ainoa, että niitä on niin paljon, että ei kohta sekaan mahdu ja kalat ne vievät verkoista.

Yö saaristossa se vasta jännä onkin, siitä on laulanut Eija Meriläkin ja ehkä Anneli Saaristo itse, mutta en ole varma. Yöllä voi ihailla kaunista tähtitaivasta ja jykeviä majakoita, tai vaikka molempia, jos siinä kolmen pintaan sattuu olemaan hereillä.

Ja voihan niitä majakoita ihailla päivälläkin, jos ei yöllä jaksa valvoa. Tähtitaivas näkyy silloin heikonlaisesti, mutta onhan sitä taivaalla muutakin, niin kuin lentokoneita vaikka.

Tarkkana pitää saaristossa olla kyllä, ja katsella vähän merelle. Ei sitä ikinä tiedä, minkälaista kulkijaa sieltä on tulossa ja missä aikeissa.

Voi tulla vaikka näitä oransseja veneitä, mutta niissäpä sitä vasta on mukavaa porukkaa. Vaikka puhuvatkin välillä outoja ja öiseen aikaan kulkevat.

Että sitä vaan, että kohta se alkaa paras aika käydä saaristossa, jos et ole käynyt. Ja vaikka olisitkin.

 

10 kommenttia artikkeliin ”Ootko saaristossa käyny?

  1. Viimeksi vuoden vaihteessa ja ensi viikolla taas just tuonne, odotan niin :-)!

  2. Aah, miten silmä lepäsi, kuvia lempi aiheistani! Majakoita ja hylje! Kyllä tässä saaristoon on jo kova himo päästä, onneksi ei enään mene kauaa, kun saadaan vene vesille. BTW hankin kolmijalan ja käpistelin niitä kamera&kuva messuilla, päädyin Manfrotto malliin Befree. Oli kätevän kokoinen ja kokoisekseen tukeva. Nyt sitten vain pitää muistaa ottaa se mukaan =).

    1. Harkitsin pitkään juuri tuota mallia, mutta päädyin sitten Siruihin, koska se oli vielä pienempi ja jalkojen lukitussysteemi oli kierrettävää mallia. Kyllähän jalusta paljon uutta tuo kuvaamiseen.

  3. ”Käännetäänkö noita keppejä?” kysyi tuleva merikarhu kelloa tuijottaen, kun porukalla pohdittiin moneltako huomenna herätään. Tänään kello 6! 😉 Hienoja kuvia!!

  4. Kiitokset tutustumismahdollisuudesta oranssiin veneeseen viime viikolla – oli muuten hienoa! 🙂

    1. Välitetään kiitokset niille, jolle ne kuuluvat, eli Utön kuskeille. Varsinkaan naispuolisten vierailijoiden esittelypyyntöjä ne eivät juuri pysty vastustamaan… 🙂

  5. Haluaisin kysästä, että olisikohan mahdollista päästä jonnekkin luotsiasemalle TET -harjoitteluun? Kiitokset jo etukäteen, jos satut jotain asiasta tietämään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s