Koska maisemat näyttävät tältä, on veneilykausi alkanut. Minäkin kävin tänään veneilemässä 585 jalkaisella. Koska olin nähtävästi hankkinut säästöluokan piletin risteilylle, sain paikan, josta näkyvyys oli hieman rajoitettu. Ihan käsittämättömän häiritsevää tuijotella mokomaa tolppaa.

Toistan itseäni kuin Esko Riihelä Liikenneradiossa männä vuosina konsanaan, mutta yrittäkää kestää. Tolpan takana pohtiessa tuli veneilykausi mieleen. Ja katveeseen jäävät veneet erityisesti. Näin pienten lasten isänä olisi ihan hirveää jyrätä lomaileva lapsiperhe alleen, joten kaino pyyntö jättää laivojen keulanedustat vapaaksi on alkavan kauden kunniaksi paikallaan. Ei nyt mitään väistämissääntöjuttuja, eikä purjelaivojen oikeuksia, mutta niin se vaan toimii paremmin. Edes toinen tietää, mitä toinen on tekemässä (laivat eivät esim. kryssi (enää nykyään) ja ne ovat menossa satamiin tai ulos sieltä (ei Borstöseen tai Jurmoon).

Varsinkin, jos yläkuvan kaltaista roinaa on laivan kannella, on huomaamattomaksi joutumisen vaara suuri, vaikka sieltä yritetäänkin kuikistella tarkasti, pylväiden välistä. Helposti jää satoja metrejä pimeää aluetta keulan eteen.

Hyvää kesää ja veneilykautta. Pysytään ehjinä ja ajellaan turvallisesti ja käydään vaikka Hannalla kahvilla.

 

6 kommenttia artikkeliin ”Veneilykaudesta

 1. Asiaa… Joskus soitottelin torvea kun näytti siltä että paatti jää varmasti alle. Kunnes ennen kuin katosi keulan alle siellä välähti salamavalo…pitihän sitä laivan keulasta saada lähikuva.

 2. Vaikka kuinka olisi eskoriiheläistä, niin tätä asiaa kannattaa toistaa aina! Se vaan on aina vaikeaa tajuta mitä toiset näkevät ja eivät näe.

  Minua jäi askarrutamaan, että mikä ihmeen virka tuolla tolpalla on? Pilaa kyllä ihanan maiseman oikein kunnolla.

  Jos olet vielä niin ihanassa Utössä, niin nauti!

  1. No sehän on laivan oma kraana, joita tässä yksilössä oli neljä kappaletta peräkkäin. Niillä lastataan tai puretaan laivaa. Olen tässä jo pari kertaa viimeisen vuorokauden aikana nauttinut Utöstä…

   1. Oi oi, oishan mun pitänyt tajuta, että kraanahan se on. Mutta ei kerrota tätä mun töissä, pisteet vähän ropisisivat. Miten ihmeessä se on sijoitettu just tuohon näköalan pilaamaan, insinöörit.

    Aika kivat kelit on ollut Utössä sun nauttia.

 3. Ei ne kraanat ole oikein hyvä missään. Aina ne peittää melkoisesti. Se vain pitää hyväksyä. Nyt on muutamia laivoja tullut, joissa kraanat on keskellä ja ajopaikka vähän sivussa, se on varmaan paras kompromissi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s