Lupasin tilittää kuvauskokemuksistani Lumia 1020:lla. No nythän kävi niin kuin yleensä käy, eli yksi asia johtaa toiseen. Into piukassa hyökkäsin siirtämään puhelimen raw-kuvia Macille huomatakseni, että eihän se pirulainen tue moista tiedostomuotoa. Siis Aperture, jota olen käyttänyt.

Se oli viimeinen naula arkkuun, olen tuohon Apertureen kaivannut päivityksiä jo pitkän aikaa, mutta ei ole kuulunut. Muun muassa linssikorjausta ei siihen saa. Sen siitä saa, kun ratsastaa vaan menneiden vuosien hypetyksellä. Äänestin jaloillani ja siirryin Adoben tuotteisiin. Ainakin vuodeksi, sillä tilasin Adobe CC -pilvipalvelun vuodeksi hintaan 12 €/kk. Photarin ja Lightroomin viimeiset versiot ovat käytössä, ja 20 GB pilvitilaa. Kukapa olisi uskonut viisi vuotta sitten, että pilven myynti on ihan laillista.

Ja säätämään… Ihan kauheasti ei ole vielä ehtinyt, mutta pikkuisen pintaa raapineena voin sanoa, että pokkaria en enää osta. Päivänvalossa ainakin tulee tosi hyvää jälkeä monsterikameralla. Ja rawit kun pitää päällä, niin saa kaivettua jälkikäteen vaikka mitä, niin kuin alla olevasta valotuksellisesti haastavasta tilanteesta käy ilmi.

Ennen Photoshoppia
Jälkeen Photoshopin
Pokkariräpsy ulkosaaristossa

Ei Nikon kuitenkaan verkonpainoksi vielä jouda… Jo pelkästään se fiilis, kun ottaa sen kouraan, ja kuuntelee sulkimen laulua… Lisäksi puhelinkameraa on järkkäriin verrattuna armottoman hidasta käyttää.

Lopuksi toivotetaan kaikille kansalaisille rauhaisaa vapunaikaa oheisen Photaripelleilyn myötä, joka puolestaan on Nikonilla kuvattu.

 

6 kommenttia artikkeliin ”Puhelimen rawit, osa 1

  1. Saman ilmiön olen havainnut – ei tule paljon pokkaria kannettua mukana. Valtaosan arkikuvista saa räpsittyä 920:llä vallan mainiosti.

    Tuo Creative Cloudin tarjous ei ole muuten pahan hintainen. Kokonaispakettihan maksaa yli 60 €/kk, mikä on kyllä tavalliselle sukankuluttajalle aika paljon…

    1. Ei ollut paha kyllä. Kuuttakymppiä en olisi kyllä maksanut ihan harrastekäyttöön. Pelkkä Photari taitaa maksaa yhdeksänsataa, joten aika monta vuotta makselee kuukausimaksuja sillä.

  2. Hienoja kuvia näyttää tulevan. Kännykässä on se hyvä puoli, että on aina mukana. Edes se pokkarikarmera ei ole aina messissä kun tulee hyviä tilanteita eteen =).

  3. 920 tulee syksyllä 2 vuoden vaihtoikään. 1020 taitaa olla sitten se seuraava, jollei jotain parempaa tule sitä ennen markkinoille. Noista Raweista en ymmärrä yhtään mitään. IPhotolla saa mielestäni tehtyä perusfiksaukset nopeasti. Ehkä joskus vielä valaistun tuossa asiassa.

    1. Ymmärrät varmasti, kun perehdyt asiaan 🙂 Raw on ikään kuin digitaalisen kuvan negatiivi. Se sisältää kaiken mahdollisen tiedon, mitä kuvaushetkellä kortille tallentui. Rawista saa kaivettua esiin vaikka mitä, varjoista tulee esiin yksityiskohtia, valotusta voi muuttaa jälkikäteen jne jne. Voi ikään kuin valokuvata uudelleen, kotikoneen ääressä rauhassa. Iphotossa kuvat ovat jpeginä, joiden säätömahdollisuudet ovat hyvin rajalliset, vaikka joitain korjauksia pystyykin tekemään. Eihän tuossa 1020:ssa muuta ihmeellistä ole kuin tuo kamera (jossa on mekasninen suljin!!), käyttis on sama kuin 920:ssa. Näyttö on ehkä hieman tarkempi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s