No niin, tämä ei nyt liity merenkulkuun, eikä valokuvaamiseenkaan. Koska Karpolla on asiaa on lopetettu, joudun kirjaamaan asiakaspalvelukokemukseni tältä päivältä tänne.

Alkoipa rasittaa nopein torppaamme saatavissa oleva kiinteä nettiliittymä, joka puksuttaa huimalla 8 megan nopeudella. Neljägeetä kovasti mainostetaan, joten saapastelin erään ko. tuotetta myyvän operaattorin lasikioskiin asiaa tiedustelemaan. No sehän lähti homma sujumaan, ja pian oli virallinen kahden viikon koekäyttöjakso allekirjoituksin saatu alkamaan. Halusin sen aikaa kokeilla, että onko mobiilista kiinteän korvaajaksi. Muovipussiin pakattiin paperit ja mokkula. Kumit ulvoen kotiin kokeilemaan, että tuleeko toistasataa bittiä vai pätkiikö pikkukakkonen.

Virittelin systeemit toimimaan, ja ja… huomasin, että mokkulan sijaan olisikin tarvinnut toisenlaisen pökkylän, sillä systeemin seuraava purkki ei tykännytkään mokkulasta. En nyt yksityiskohtaisesti lähde kuvailemaan lähiverkkomme rakennetta, mutta se on moniulotteinen. Takaisin lasipalatsiin. Ajattelin, että vaihdetaan purkkia, ja tehdään taas lisää papereita.

– ”Jaa juu, ootas, pitää nyt vähän…” sanoi mokkulakauppias, ja otti puhelun organisaation seuraavalle levelille. ”Hm, mm… Ymmärän.. Ja poikkeustako ei voi tehdä? Selvä.. Kerron asiakkaalle…”. Kuuntelin tuomiotani alttarin takana, hikisien vuoronumero kourassa seisovien tuskastuneiden ihmisten ympäröimänä.

-”Kyllä me voidaan vaihtaa se mokkula pökkylään…”, sanoi vaikean näköinen myyjä, ”…mutta kahden viikon koejaksoa ei enää saa, koska samalle asiakkaalle niitä voidaan antaa vain yksi vuodessa.” Tuijotin äijää epäuskoisena. – ”Niin, mähän olin poissa varmaan 20 minuuttia…”

-”Mutta, kun tämä on nyt uusi sopimus, niin tämä pitää tehdä nyt suoraan kahden vuoden määräaikaiseksi…”

Sinne jäi mokkulat ja muut. Vaihdoin operaattoria, ennen kuin olin edes päässyt ensimmäisen kanssa sopimukseen. Mietin syntyjä syviä. Ei auta Pisa-vertailut ja muut, kun vallalla on nihilismi, pelisilmän puute ja maalaisjärjen käyttö ei näytä olevan kovin suosittua. Menestyvillä yrityksillä on ainakin se yhteinen tekijä, että ne osaavat asettua asiakkaan asemaan.

Kävin viikonloppuna Virossa pommittamassa muuttavia hanhia golfpalloilla. En osunut (edes) niihin. Toivoisin, että nuoren valtion ilmapiiriä saataisiin hieman tänne meillekin. Kaikissa asioissa ei tarvitse olla niin pilkuntarkkaa säännöstöä, vaan välillä voi tehdä niin kuin parhaalta tuntuu.

 

 

4 kommenttia artikkeliin ”Mikä tätä maata vaivaa?

  1. Moro! operaattoreiden puuhat on aika arveluttavalla tasolla. Itselläni on laivassa 3G. Käsittääkseni varsinaista oikeaa 4G verkkoa on hyvin vähän. Myynnillisesti 4G on pitkälsikin 3.9 G , koska se ottaa 3G verkossa 2 yhteyttä samaaan aikaan. Operaattori antaa prioriteettia enemmän uudelle 4G asiakkaalle, ja 3G:t jää toiselle sijalle. Tästä olen hieman avautunut operaattoreille. Enkä aio ostaa 4G:tä ennen kuin se on oikeasti 4G. Vit…. mitä kusetusta. Omia antenneja on käsittääkseni vain Soneralla ja DNA:lla. saattaa olla jokin kolmaskin. Elisa ja saunis kaiketi vuokraa soneran antenneja. Prioriteetit menee niin, että ensin on hätäpuhelut, sitten normaalit puhelut, sit tulee vasta dataliikenne. Tämän verran olen käsittänyt tätä nykyisin niin katkeilevaa mobiililaajakaistahommaa. Bisnes-bisnes.

    Kuukausi sitten kyllästyin siihen, kun pitää koko ajan olla nettiradio päällä, että yhteys ei ”nukahda” Aikani väittelin Soneran vikatyypin kanssa, ja tadaa, 2 päivää oli unelma internet, nopea ja ei katkoksia. Mut sit se hyyty taas.. Prioriteettia pudotettiin ilmeisesti.
    Tossa linkki viestintäviraston sivuille. https://www.viestintavirasto.fi/internetpuhelin/toimivuus/kuuluvuus.html

    1. 4G ollut kotona testissä, ja hyvin pelaa. Dna siis. Jopa niin hyvin, että lopetin adsl:n. Pysykää te muut siinä, että saan ihan itse valloittaa koko linkkimaston kapasiteetin 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s