Laivaliikenne hiljeni juhannukseksi. Kaikki on kuin luotseilla sata vuotta sitten. Perhe saapui saareen, ja ainakaan aattoiltana ei ole suurempia velvoitteita. Lasten (jotka eivät ole hiljentyneet juhannukseksi) hoitovelvotteita lukuunottamatta.

Ulkkarit ne tietää meidän juhannustavat. Eräs hollantilainen kysyi, että makaavatko kaikki suomalaiset kännissä rannalla juhannuksena. Sanoin, ettei ihan kaikki. Juhannus on toisaalta vähän masentava juhla, sillä siitä päivä alkaa lyhentyä. Ennemmin pitäisi juhlia talvipäivänseisausta, mutta silloin on yleensä hieman kylmä maata kännissä rannalla, eikä uudet perunat ole kypsyneet.

Täällä saaressa on tänä vuonna lampaita ympäristönhoitotehtävissä. Niitä oli luonnollisesti mentävä katsomaan. Ruohonleikkurit ampaisivat samantien iholle, kun haistoivat leivillä varustetut vierailijat. Yhtä nopeasti ne siirtyivät takaisin ruohon kimppuun, kun ekstraherkut oli syöty. Käsittämättömän ison pinta-alan lammakset onnistuvat lyhyessä ajassa parturoimaan tasaiseksi. Taidan hankkia sellaisen, niin ei tarvitse syksyisin viedä ruohonleikkuria huoltoon.

Hyvää juhannusta!

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Juhannushommia

  1. Hauskoja nuo ulkomaalaiset, jotka ovat perehtyneet suomalaisiin tapoihin 😀 Lambit ovat kyllä ehdottomasti (ponien ohella) söpöimpiä ruohonleikkureita, mitä voi kuvitella ja tehojakin tosiaan löytyy, jos on aikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s