Jokaisella on työurallaan päiviä, jotka muistaa hieman paremmin kuin toiset. Minulla ja työkavereilla oli tänään ehkä sellainen, sillä meneillään oleva Northern Coast 2014 -harjoitus rikkoi rutiinit. Venekyyti vaihtui helikopterikyydiksi, kun Puolustusvoimien NH90 heitti meidät saareen. Kolmen tunnin matka kesti 20 minuuttia. Aamulla lähtee joukko sotalaivoja kohti Turkua, jossa ne viettävät viikonlopun ennen siirtymistä harjoituksiin. Ja pitäähän sotalaivoissakin luotsi olla. Ei sitä muuten perille osaa. Sotalaivoja on luotsattu keisarinvallan aikoinakin, silloin paikallisten talonpoikien toimesta.

Kopterikyyti herätti luottamusta. On meillä aika vakuuttavia laitteita infrastruktuurissa. Laitteita, joilla pääsee lähes säässä kuin säässä kaukaisellekin ulkoluodolle muutama tonni tavaraa mukana. Se on kyllä jotain se. Syvä hiljaisuus. Sain sentään jonkun kuvan otettua puhelimella (unohdin järkkärin akun laturiin) roottorin pauhussa ja tärinässä. Tähän kyytiin voisi vaikka tottua.

Kuljetuskopteri NH90

 

The land of thousand islands

 

Perillä

 

 

10 kommenttia artikkeliin ”Hekokyytiä

 1. Uusia kuvakulmia! Kuulin tästä edessä olevasta viikosta ja miten se vaikuttaa työhönne juteltuani erään kollegasi kanssa pari viikkoa sitten noilla vesillä. Kuulosti todella mielenkiintoiselta ja olisihan se ikimuistoista olla edes seuraamassa sotalaivojen ja helikopterien liikennettä siellä saaressa. Mutta juuri pari viikkoa sitten jouduin lähtemään töihin kaupunkiin loman loppuessa vaikkakin ehkä parin viikon päästä pääsen taas pitkäksi viikonlopuksi sinne. Harmillisesti siellä olo ei vaan sattunut nyt tähän ajankohtaan. Nauttikaa te vaihtelusta!

 2. Tuollaiseen kyytiin voisi aivan varmasti tottua! Et sentään sukellusvenettä pääse luotsaamaan? Niitäkin on ilmeisesti tulossa Turkuun. Millaiset luvat siihen muuten tarvittaisiin?

  1. En ollut sukellusveneessä. Ei siinä luotsilta muita lupia tarvita kuin voimassa oleva ohjauskirja väylälle. Ehkä mukavuusalueelta ollaan poistuttu, koska normaalisti on tarkoitus pysyä nimenomaan pinnalla.

   1. Siis selvennähän vielä. Ei kai sitä sukellusvenettä pinnan alla luotsata? Eikös ne siinä Hunt for the red october vai mikä sen leffan nimi olikaan, ajaneet sen pinnassa siellä lahdella? Leffa on toki leffaa. Miten se sukellusveneen luotsaus tosielämässä menisi? Minulla on tuon edellisen postauksen jälkeen mielessä Kustaanmiekka, jossa Symphonyn ja sukellusveneen kohtaaminen tapahtuu ylittämällä ja alittamalla….

   2. Se luotsataan ihan kuin mikä tahansa muukin alus, pinta-ajossa. Ei kuulemma sovi oikein sukellella saaristo-olosuhteissa…

 3. No varmasti oli upea päivä! Minä olen vain kerran lentänyt kopterilla, Tallinnaan Copterlinellä, muutama kuukausi ennen kuin se tippui mereen =D. Kyyti oli kyllä upeaa. Maisemat vaan Tallinnaan olivat melko anketa… merta… merta… merta.. niin ja vielä kerran merta =D.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s