Olen parasta aikaa ensimmäistä kertaa kosketuksissa amerikkalaisuuteen muuten kuin elokuvien välityksellä. Muutamissa kohdissa erovaisuuksia löytyy suomalaisuuteen verrattuna.

En ollut ehtinyt vielä koko mantereelle, kun olin kuullut 27 kertaa ”Thank you for choosing American Airlines. Thank you for flying with us.” Sama meno jatkuu missä vain ikinä liikkuu. Kaikessa kiitetään ja huomioidaan. Ja esitellään. Suomessa ei tuntuisi luontevalta esitellä Väiskiä, joka on tänään teidän lihakauppiaanne, tai Jormaa, joka toimii tänään teidän bussikuskinanne. Kiitos, että valitsitte Pekolan liikenteen. Valinnan mahdollisuutta ei tosin välttämättä ollut.

Alussa se tuntuu aivan pöljältä. Kun leikkiin pääsee mukaan, niin mikäs siinä. Siitähän tulee hyvälle tuulelle, että joku huomioi ja on kohtelias. Tekee itsekin mieli olla kohtelias. Positiivisuuden kierre. Pakko keksiä itse vielä isompi superlatiivi. Verbaalinen ylistysmiekkailu vaatekaupan myyjän kanssa. Joka tosin rutiinilla voittaa perusnegatiivisen skandinaavin.

”Tänkjuu SOU mats!”

”You're MOST welcome!”

Bäng, kanveesissa ollaan 6-0.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s