Kävin tässä Raumalla. Eikä siinä mitään ihmeellistä, jotkut jopa asuu siellä. Niin kuin minäkin joskus kouluaikaan. Siitäkin huolimatta, että keskelle kaupunkia on kaivettu oja, jossa säilytetään veneitä, kahvia joutuu juomaan seisaallaan, eikä ihmisten  puheesta saa selvää. Paitsi minä, koska omistan sanakirjan. Asiaan.

Välillä tulee vähän matkusteltua laivan kyydissä, koska se saattaa olla kaikille helpompaa. Ja onhan se mukavampi kiivetä laivaan volkkarilla peräluukusta kuin vanhanaikaisesti rappusia pitkin. Silloin sitä paitsi avautuu paremmat kuvausmahdollisuudet, kun ei tarvitse itse ottaa osaa tärkeämpiin asioihin. Ikuistin luotsinjättöprosessin lintuperspektiivistä, vaikka oli ihan väärät linssit mukana ja valo kävi huonosti ja oli vähän tärinää ja kohinaa. Seli seli…

Kas näin. Raumalla onnistuu tämäkin homma.

Tässä on nopeakulkuinen luotsivene Kewatec 1500 Pilot Turbo, eli raumaksi pikapaat.
Tässä on nopeakulkuinen luotsivene Kewatec 1500 Pilot Turbo, eli raumaksi pikapaat.
Kohde havaittu. Laiva on tehnyt leetä, eli kääntänyt vastapuolen kyljen tuuleen ja suojan puoli on "pilleri", joten iholle!
Kohde havaittu. Laiva on tehnyt leetä, eli kääntänyt vastapuolen kyljen tuuleen ja suojan puoli on ”pilleri”, joten iholle!
Kiinni! Laivan ja veneen välissä käy melkoinen imu, joka liimaa paatin kylkeen siten, että siitä voi olla jopa hankala päästä irti. Luotsi kiipeää ja turvamies varmistaa.
Kiinni! Laivan ja veneen välissä käy melkoinen imu, joka liimaa paatin kylkeen siten, että siitä voi olla jopa hankala päästä irti. Luotsi kiipeää ja turvamies varmistaa. Jäinen kansi vaanii viatonta paikallisasiantuntijaa. Platformi on lämmitetty, joten se on sula. Nyt tarkkana, ettei hoiproittita merehen!
Hyvin meni! Eikun haminam bäin ja uutta matoa koukkuun!
Hyvin meni! Eikun haminan bäin ja uutta matoa koukkuun!

Ja päästiin sitä sitten omiinkin töihin. Pimeän laskeuduttua luonnollisesti.

EIK_8557

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s