Jälleen yksi nukkumisen kannalta todella pilalle mennyt yö (nukuin 02.30-03.40) sai minut elämän suurien kysymysten äärelle. Mietin nimittäin, että mikähän siinä on, kun auringonnousun molemmin puolin alkaa väsyttää niin, ettei tolpillaan meinaa pysyä. Eikä nahkajakkarassa uskalla ainakaan istua.

Onko se joku evoluution keksimä keino alleviivata aikaisten herätysten raadollisuutta? Vai liittyneekö ties mihin muihin luolamiesajan jäänteisiin, jotka seuraavat mukana nykyimmeisen geeniperimässä? Ei yövalvomisissa mitään vikaa olisi, jos sillä lailla tasaisesti väsyttelisi pitkin yötä. Mutta ei kun puoli tuntia ennen auringonnousua PAM, ja öögat meinaa painua boseen väkisin.

Miten sinä yötyöläinen pysyt valveilla? Itselläni on tapana syödä yön aikana tasaisesti hedelmiä ja pähkinöitä. Eihän se mitään auta, mutta kuulostaa terveelliseltä. Lisäksi pidän fyysisestä kunnostani huolta. Olen huomannut, että jaksaa paremmin, kun on harrastanut liikuntaa.

Se väsytys menee muuten yhdellä taikatempulla ohi. Sen nimi on kunnon aamiainen. Eläköön ruotsalainen vieraanvaraisuus! Olisin hejaamassa Kallelle ja Silvialle, mutta kun pitää taas kohta lähteä yön selkään…

Frukost. Mums mums.
Frukost. Mums mums.

2 kommenttia artikkeliin ”Onko tyyny hyvin?

  1. Yhden yö työläisen resepti on seuraava, liikuntaa päivällä.
    Jos sohvalle käy niin siihen jää, meillä tehdään aina viikko kerrallaan vuoroa.

    Viikon kun kerrallaan elää yökön elämää niin lenkki on avainsana, pienikin liikunta heräämisen jälkeen auttaa aktivoitumaan menossa olevaan päivään. Jos päivän viettelee leväten niin ei sit jaksa yölläkään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s