Raportoin täältä sisäkuplasta Finnpilotin esimiespäiviltä. Meillä kävi Liikenneviraston edustajat kertomassa älyväylästä ja e-navigoinnista. Kuulostaa ehkä vähän hassulta, mutta tarjoaa monia mahdollisuuksia. 

Tietoahan pukkaa joka tuutista nykyään. Se ei sinänsä ole älykästä. Ennemminkin hämmentävää. Mutta olisipa mukavaa, kun syöttäisi reittisuunnitelman navigaattoriin, sieltä putkahtaisi juuri sillä reitillä vallitsevat sääolot, vedenkorkeus, toimimattomat turvalaitteet ja haluttaessa vielä jotain muuta… Ja toivottavasti palvelut tulevat käyttöön myös veneilijöille, ei vain ammattimerenkululle. 

Pidetään peukaloa älyväylälle. Minä ainakin jo olen iLuotsi. Joka taskusta pursuaa pädi tai podi ja mitä näitä nyt on.

2 kommenttia artikkeliin ”E-navigointi

  1. Jotakin kaipaamasi tapaista on ainakin Liikenneviraston ylläpitämä ENSI-palvelu (Enhanced Navigational Safety Information). Siinä vts:ole välitettyyn reittisuunnitelmaan ”kiinnitetään” kuvaamiasi tietoja ja palveluita. Pitää selvittää olisiko siitä luotseillekin hyötyä ja onko iPad-versiota olemassa. t:Kari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s