På väg mot Lumparn.
2 På väg mot Lumparn.

Tämä viikko on mennyt lauttamatkojen merkeissä. Missiona luotsata Ahvenanmaalla, sekä harjoitella siellä toista väylää. Kiitos vain Viking Line mahdollisuudesta ja yhteistyöstä!

Lauttamatkat tarjoaa loistavan tilaisuuden olla kärpäsenä katossa ja seurata vaikkapa lapsiperheiden elämää vaihteeksi ulkoa päin. Sateisesta kesästä johtuen kalpeita isejä päällä lomapaita, joka vielä viime vuonna oli sopiva. Energisiä äitejä, joilla on parin lähitunnin suunnitelmat selvillä. Lapsia, jotka ”mä haluun”. Tungosta, jossa punnitaan perheen henkinen kovuus ja mahdolliset pinnan alla kytevät ristiriidat.

Satunnaisen tarkkailijan elämä kyllä päättyy tähän viikkoon tällä erää. Muutun kalpeaksi isiksi, jonka lapset ”mä haluun”. Pitää hankkia sopiva paita, rusketusvoidetta, eikä saa näyttää tuskaiselta, vaikka aamiaispöydän puurot leviävät pitkin lattioita.

Hauskaa lomaa muillekin, joilla sellainen vielä on edessä!

4 kommenttia artikkeliin ”Loma-Suomi

 1. Terve, terve!

  Kuulin, että kutterikuskiksi pääsemisen edellytyksenä olisi kotimaanlaivurin kirja? Ajattelin opiskella vahtiperämieheksi ja mietin, että jokus olisi kiva päästä sitten kutterinkuljettajaksi. Onko se siis mahdollista, mikäli opiskelen vahtiperämieheksi, vai pitääkö minulla nimenomaan olla tuo kotimaanlaivurin kirja? Tarvitseeko lisäksi jotain muita pätevyyskirjoja, vai riittääkö, että on vahtiperämies?

  Kiitos!

   1. Oi, kiitos paljon vastauksestasi! Missään ei taida pystyä suorittamaan näitä ns. yhdellä iskulla?

    Työniloa!

   2. Kiitos! Vielä on onneksi lomaa jäljellä…
    Nyt sanoisin, että kysy alan oppilaitoksesta. Samalla selviää praktiikkavaatimuksetkin. Mä sanon meidän kuskeille, että teidän paikkaa on kyselty 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s