Valokuvausharrastukselle oli käydä köpösti. Otin vähämmän ja vähemmän kuvia. Kamera pysyi repussa, eikä jaksanut… Oranssit veneet ja saaren rannat. Nää on jo niin kuvattu! Toi majakkakin kohta varmaan kaatuu, kun sitä on kuvattu ja kuvattu.

Luulen, että olin saanut vanhasta kamerasta jo kaiken irti. En varmaan ollut, mutta jollain pitää itselle perustella kuvauskaluston päivittämisen tarve. Sitten luin jutun vanhojen objektiivien uudesta tulemisesta peilittömissä järkkäreissä. Point of no return ylitettiin jotta heilahti. Aivan mielettömän hienoja vanhoja laseja, jotka maksavat muutamia kymppejä!

Kamera vaihtui Sony A7:aan. Pieni ja sievä täyskennoinen järkkäri, joka vie repusta paljon vähemmän tilaa. Adapteri vielä tilaukseen ja shoppailemaan vanhoja Minoltan Rokkor-linssejä. Manuaalitarkenteisia, mutta se ei haittaa. Manuaalitarkentaminen on ihan helppoa. Kasarilla ei kukaan kaivannut mitään automaatteja. Ja sitä tulee ajateltua paljon enemmän kuvaa kuin automaatilla räiskiessä.

Harjoittelen vielä toki kaikkea. Namiskuukkelit on eri paikoissa ja syväterävyyden hallinnassa on tekemistä verrattuna kroppikennoiseen. Mutta saa opetella jotain uutta! Taas on kiva kaivaa kamera repusta. Saatanpa ottaa oranssista veneestäkin jonkun kuvan vielä. Ja päivittää taas blogia vähän ahkerammin.

Tässä ensimmäisiä maisemia uuden etsimen läpi.

portofturku
Sataman valot
mersu
Mersun valot
olle4
Ei niin kovin valopää

olle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s