Siitä lauloi jo Ismo Alanko. Viime aikoina on kiinnostanut suunnattomasti se, mitä ihmisen pään sisällä tapahtuu. Vaikka on se kyllä aina kiinnostanut. Suurempana motivaattorina on meneillään oleva koulu, johon pitää saada kirjoitettua lopputyö. Aihe liittynee juuri henkimaailman hommiin.

Aika monella luotsilla on harrastuksena jotain luovaa. Valokuvaajia on paljon, joku laulaa tai soittaa, joku sepustaa ajatuksiaan nettiin, ja sitten meillä on Teemu, joka lastenkirjailijaurallaan valloittaa jo Kiinaa kovaa kyytiä.

Tein joku aika sitten Myers-Briggsin tyyppi-indikaattoritestin (ihan vaan netissä). Tämä psykologinen indikaattori kuvaa ihmisen persoonallisuutta neljän ulottuvuuden avulla. Halukkaat voivat lukea lisää täältä. Sain tulokseksi ENTP, eli ekstrovertti-intuitiivinen-ajatteleva-spontaani.

Ilman mitään testejä mietin, voisiko luotsin ammatti ollakin sellainen, jossa luovuudella on tärkeä rooli? Ainakin ajatuksen tasolla turvallisuustehtäviin liitetään yleensä enemmän kovia arvoja, kuten loogisuus, analyyttisyys ja niin edelleen. Tarkemmin kun miettii, niin jokaiseen luotsaukseen joutuu sopeutumaan; luovasti asemoimaan itsensä oikeaan paikkaan komentosiltatiimissä. Yllättävän tilanteen tullessa ei aina ehdi analysoimaan. Välillä pitää myös melko luovasti keksiä, miten päästäisiin laituriin syysmyrskyjen pauhatessa…

Sisu 3 kuva 1 copy_edited-1

Joululahjoja ei tarvitse sen sijaan enää miettiä, sillä vastaus on valmiina täällä! Erityisen kiinnostavaa on, että luotsikutteri Tuikku seikkailee tällä kertaa Utön lumimyrskyissä täällä Saaristomerellä.  Lunta ja jäätä odotellessa, eilen saatiin jo räntää. Vaakatasossa.

3 kommenttia artikkeliin ”Taiteilijaelämää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s