Taxfree-kauppa piti kelmuttaa. Midnightshow peruttu. Välttäkää polkupyöräilyä vesisateessa. Hurjaa meininkiä ja tarpeellisia neuvoja samaan aikaan newsfeedissä.

Menetämme suhteellisuudentajua kovaa kyytiä. Tai sitten se on vaan paskaa journalismia. Mikä on valitettavan yleistä. Ja jolle ei pitäisi korvaansa lotkauttaa. Valittaminen on niin turhaa.

Naurattaa vaan se pyöräily, kun kolmatta yötä pomppii pimeässä, kevyehkössä tuulessa ja vesisateessa pitkin laivan kylkiä. Välttäkää kiipeilyä ja veneilyä öisin huonoissa olosuhteissa. Välttäkää tunnetta, että kaikki hoituu klikkailemalla. Ei kaikkea voi. Ei siihen tarvita kuin pikkuinen syysmyrsky, niin muutkin kuin merenkulkijat uskovat taas luonnonvoimiin. Mutta äkkiä se taas unohtuu.

Nyt väsyttää, huomenna himaan. Muista vaihtaa talvi- ja kesärenkaat. Äläkä pyöräile, ettet kaadu.

3 kommenttia artikkeliin ”We’re loosing it

  1. Katselin sunnuntaina 29.11 kun luotsi tuotiin Finnmaidiin Vuosaaren edustalla, Silloin tuuli ei ollut samaa luokkaa kuin nyt eikä luotsi joutunut kiipeämään narutikkaita pitkin laivan kylkeä, mutta kyllä se luotsivene aika lailla keikutteli lähestyessään laivaa.

  2. Niin se pruukaa rupisella kelillä tekemään. Kutteri on sellainen kananmunanmuotoinen pohjastaan, jotta jäänmurtokyky on hyvä. Kovassa merenkäynnissä se menee sitten aika vallattomasti. Jos kuvittelee, ettei tule merikipeäksi, niin voi joutua pettymään.

  3. Kun kirjoitit aiemmin luotsien taiteellisista taipumuksista niin tuossa vinkki miten pääsee vähän paremmille liksoille. Musisointiin taipuvaiset uhmatkoon kieltoa ja ajelkoot polkupyörällä. Jos ei vesisateessa kaatuminen riitä niin sitten joku kunnon alamäki ja täysiä katukiveyksiin. Ja päälle vielä biisin tahdiksi n.120 iskua/minuutti, eli suositeltu paineluelvytyksen painelurytmi, niin ei tartte enää kiipeillä laivan kylkiä pitkin eikä liukastella sulkujen reunoilla..

    Mutta joo, tuli todettua tuossa paskauutisointia seuratessa että pitäisi kehittää keinumaton laiva vaikka käsittääkseni aluksen rullaaminen on pikemminkin terve merkki siitä että alus yrittää pysyä pystyssä ja on lastattu vakavuuden kannalta asianmukaisesti. Parinkin kalastusaluksen haveriraportissa on maininta että ensin on havaittu parin asteen kallistuma ja ihan hetken kuluttua miehistö on ollut uimasilla.
    Alkaa kuulostaa samalta meiningiltä kuin sähkönjakelussa. Kyllähän Helsingin keskustaan saa jakelun joka ei kaadu kuin kerran reiluun 10v ja silloinkin vaan muutamaksi tunniksi mutta sitten kun siellä asuvat tulevat tänne landelle niin ei tajuta että on aika utopiaa saada yhtä varma jakelu paikkaan jossa muuntoaseman ja paikallisen jakelumuuntajan välissä on 20-50km ilmajohtoa. Ei tarvitse tästä omasta asunnostakaan mennä kuin parikymmentä kilometriä niin aletaan olla tuossa tilanteessa.

    Jotenkin uutisoinnin tasosta kertoo se että en seurannut sitä aktiivisesti useampaan vuoteen mutta kun tuolla, erään mäen päällä olevan, onton graniittikuution sisällä alkoi meno olla samaa tasoa kuin ala-asteen matematiikan tunnilla ja sen vaikutukset alkoivat näkyä täälläkin koulun henkilökunnan YT-neuvottelujen muodossa niin olihan sitä pakko havahtua. Ensin heitetään prosenttilaskun tulokset hatusta ja sitten kun kysytään pikku Aleksanterilta että mistäs tuollaiseen olet päätynyt niin vastaus on luokkaa ”sori” ja ”heitin omasta hatusta” (ilmeisesti käytöstavatkin ovat päässeet rapistumaan kun on hattu päässä sisällä.) Jos PISA-tutkimuksen mukaan ollaan maailman kärkikastia oppimistulosten suhteen niin ilmeisesti tutkimuksen tekijöillä on ollut geometria yhtä hyvin hallussa kuin kuuluisan Pisan tornin tekijöillä..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s