12670529_809223149222254_6707312940417342341_n

Meinasin kirjoittaa, että mitä eroa on vaimoilla ja laivoilla, mutta huomasin niiden olevan aika samankaltaisia.

Kummastakaan ei välillä oikein tiedä, millä tuulella ne ovat. Saattavat olla kuin ihmisen mieli tai vaihtoehtoisesti yhteiselo ei tunnu sujuvan oikein mitenkään. Riippuu vähän päivästä. Juuri, kun luulee osaavansa kaiken, tulee kynsille. Vähän muistutuksena, että haasteeton elämä on tylsää.

Se, että tätäkin kysymystä piti ruveta pohtimaan, johtuu siitä, että tänään luotsasin laivaa, joka oli aikoinaan ensimmäisiä asiakkaitani tässä ammatissa. Eikä sen jälkeen ole tavattu. Vähän siihen oli tullut ryppyjä matkan varrella. Täysin merkityksettömiä. Vähän kuin se vaimo. Valloittava luonne oli tallella. Aikanaan hyvin tehty. Käyttäytyi nätisti, kun osasi käsitellä. Pakottamalla ei tullut kuin harmia. Dialogia se on laivankäsittelykin, ei sanelupolitiikkaa.

Siitä harvinainen laiva, että on ollut alusta alkaen samalla omistajalla. Mutta jos hyvän löytää, niin ei siitä kannata luopua. Vaikka välillä vähän vikuroisikin.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Miksi vaimot on vähän kuin laivat?

  1. ”Kerrotaan, että johtuu siitä, että se on kallis rakentaa. Myöskin kallis kunnossa pitää. Ja myöskin, vesille laskiessa se niiaa, kun tulee omaan elementtiinsä. Ja se purkaa samasta luukusta kuin mistä se on lastannutkin.” – Kapteeni Lindroos kertoo miksi laivat nimetään naisiksi.
    http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/09/19/teraksesta-laivaksi-turun-wartsilan-telakalla-1971

    Ja jos naiset olisivat laivoja niin niissä olisi Wartsilan moottorit. Ai miksi? Molemmissa on huijattu pakokaasupäästöjä todellista pienemmäksi mutta, ainakin joidenkin yksilöiden kohdalla, se on yleisesti tiedossa ja myös syyllinen on sen itse myöntänyt..

  2. Ja onkos tämä paatti muuten Saimaan kävijöitä vai isompia? Näytti siinä mielessä tutulta että ainakin keulan ilmastointihormit ovat melko samannäköisiä kuin eräissä paateissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s