Meillähän on nyt Tall Ships Races täällä Turussa. Olisi itsestään selvää blokkailla hienoista vanhoista purjelaivoista ja siitä, kuinka hienoja ne ovat. Ovathan ne ja on se luotsillekin mukavaa vaihtelua. Palella ulkona heinäkuussa… Suomen kesä, da da.

En siis mene detaljeihin, tulkaa itse katsomaan. Ja tutustumaan meidän veneeseen Suomen Joutsenen pukspröötin alle. 

Sen sijaan viime öisen työmaan kipparin kanssa tuli juttua purjelaivoista. Hän meni hartaan näköiseksi ja sanoi olleensa Sedovilla kadettina 1989. Kertoi, mitä silloin neuvostoaikana vaadittiin. Kuri oli ollut kova, mutta merimiestaidot tuli opeteltua. Olivat joutuneet myrskyyn Pohjanmerellä. Pelkällä takilalla vauhtia 17 solmua lähes ohjauskyvyttömänä. Voi olla, että oli vähän merimieslisää, mutta kuitenkin.

Mietin, miten tärkeää on, että näitä aluksia vielä seilaa. Ei varmaan missään saa yhtä hyvää tuntumaa luonnonvoimiin ja miten paljon ne opettavat nuorille yhteistyön merkitystä. Ja tarjoavat tilaisuuksia voittaa itsensä. Kuka tahansa ei takilaan kiipeä.

Menkää katsomaan. Turku. Sunnuntaihin asti. Hop hop. 

3 kommenttia artikkeliin ”Sedov ja kaverit

  1. Kiitoksia avartavasta raapaisusta luotsaukseen. Olen tässä viime päivinä kahlanut blogisi kokonaan läpi ja oppinut paljon kaikenlaista. Mm. sen että kahvikuppi kädessä ei kannata tekstejä lukea, jos ei halua pestä kahvilla näppistä tai purskauttaa kahveja näytölle. Huumorisi iskee minuun kuin miljoona volttia ja on tullut pyrskähdeltyä ääneen monen monituista kertaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s