Hei ninetofiver siellä!

Aloitit päivän viemällä lapset hoitoon? Sitten bussilla tai junalla byrooseen? Parit paltsut, lounas, meilit ja tuskailua pomon deadlinea lähestyvän keissin kanssa? Himaan kaupan ja dagiksen kautta? Illalla kahvakuula ja huomenna sama uusiksi?

Mullahan on kaikki toisin. En tiedä oikeista töistä mitään. Paitsi joskus, kun pääsen hangaround -toimistotyöläiseksi vieraillessani päämajalla hallinnollisten tehtävien merkeissä. Tiedättekö, ne lopettaa neljältä?!

En tiedä aamulla, missä käyn nukkumaan, tai yleensäkään sitä, mihin päivän aikana päädyn. Aavistus voi olla, mutta sekin menee yleensä väärin. Sanottakoon, että on luotsiasemia, jossa mennään ovesta ulos, luotsataan ja tullaan takaisin samaan paikkaan. Me emme kuulu niihin. Enkä vaihtaisi muuhun, sillä epävarmuus tulevasta on kivaa.

Meikäläisen tiistai kuvina olkaa niin hyvät. Olin vähemmän produktiivinen ja enemmän sekundäärinen. Mutta sellaista se joskus on.

54423BC5-F454-4DDC-BDA8-5763C6641F7C
Luotsien pesä, Turun satama. Ipadin rasittava piipitys tunki unen läpi klo 06.00. M/t Astoria ja 11000 tonnia bensaa ja dieseliä Naantalista Isokariin vie. Saa suorittaa. Tässä marssitaan kohti taksia klo 06.46. 
8DD06BE4-F263-4906-A9A8-F49FFD8C7DF1
Se ”Aamu Airistolla” -biisi on ihan skeidaa… Vettä siellä sataa tai on sumua ja jotain. Ruotsalainen tankkilaiva aamuaikaan… det vill säga frukost! Gratis! 
36871C62-2EE4-4A61-A430-62323C78784F
12.48. Isokari. Tehtävä suoritettu. Astoria jatkaa kohti Vaasaa. Konttorityötä ja seuraavan siirron miettimistä toista luotsia odotellessa. Sitten maihin ja kohti Turkua. 
F7B80E0E-7233-45A2-BD67-6EBFC220A817
16.50. Sataman Neste, Turku. Sepelvaltimoa hivelevä Kesoil-schnitzel naamariin ikään kuin lounaaksi. Late lunch really. Sitten pakkaamaan kimpsut ja kampsut ja kohti Turun lentoasemaa. Jos siitä joskus järjestetään nimikilpailu, aion ehdottaa Erkki Tuomioja Internationalia. 
87F99C39-3B52-465A-A2EA-C7E8A4E3CFEC
20.05. Tempelhof. Luotsikamojen kanssa turvatarkastuksessa on aina jännää… Totta mooses lentomatkustajalla aina VHF on mukana. Kohti Maarianhaminaa käy matka.
CB5281E5-1EF2-40F6-B6CD-EBADB242A14A
Perillä 21.07. Mariehamn lotsstation, eli urbaani kaksio kaupungin sykkeessä. Ihme kyllä, seuraava asiakas eli m/v Estland Nyhamn-Färjsundet vasta aamulla. Miten sitä osaa nukkua koko yön? 

Tätähän se on. Seuraavat noin 12 tuntia on aina suurinpiirtein tiedossa. Ei kuitenkaan varmasti, joten aina kannattaa syödä, nukkua ja käydä vessassa varastoon, kun on vain tilaisuus.

No miltä näyttää, vaihdatko?

8 kommenttia artikkeliin ”Normi päivä konttorissa

 1. Vaihtaisin milloin vain. Viikko töitä ja viikko vapaata 🙂

  Terveisin

  Eki-Setä

 2. Niin, siinä on puolensa. Tosin se on ennemmin 8-6, sillä vaihtopäivä menee kyllä molemminpuolin siten, ettei sille voi suunnitella mitään. Viikkoa pidempää ei myöskään jaksaisi epäsäännöllistä rytmiä, työviikolla päivät ovat välillä tosi pitkiä ja vapaaviikosta kuluu pari päivää toipumiseen. Silti tykkään.

 3. Kyllähän tuo ajatuksena kiehtoo. Eri asia sitten jos merellisestä harrastuksesta tulisi työtä. Eräs ex-kolleega lähti jo kypsempänä tuolle uralle, mutta ura taisi kirjaimellisesti törmätä Kansanpuiston laituriin kun M/S Ruissalolla oli rantautuessa liikaa vauhtia viime kesänä…

  Älä nyt ota loukkauksena merikapteenin pitkää koulutusta kohtaan mutta työnkuvasta tuli ekana mieleen rekka/bussikuski. Molemmissa töissä on vastuuta sekä omaisuudesta että ihmishengistä (Konginkangas/Estonia) ja epäsäännölliset työajat. Merellä vapausasteita mokien tekemiseen on tosin enemmän kuin maantiellä mutta todennäköisyys ihmishenkien menettämiseen on pienempi.
  Lentäjä 3D, autonkuljettaja/merenkävijä 2D, veturinkuljettaja 1D.

 4. Saako kysyä, miksi tuo lenkki Berliiniin? Eikö Turusta todellakaan pääse muulla tavoin Maarianhaminaan vai oliko välissä jotain, jota syystä tai toisesta ei ole lupa kertoa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s