Pakkasukko on ottanut Etelä-Suomessakin homman haltuun vihdoin. Sisämaassa alkaa olla hanget korkeat nietokset, mutta etelärannikon saaristossa on edelleen synkkää kuin mörön pyllyssä.

Viimeisin oikea jäätalvi oli etelässä toistaiseksi 2010, jolloin jäärännit menivät Utöseen asti ja laivat jäivät jopa Utön eteläpuolelle kiinni tiukkaan ahtojäävyöhön.

Vaikka jäistä on kaikenlaista harmia laivaliikenteelle ja osalle maapallomme asukkaista tulee yllätyksenä veden jäätyminen alle nollan lämpötiloissa, ottaisin sen talven kuitenkin. Varsinkin, kun vaihtoehtona on puolen vuoden vesisade lounaistuulineen.

Jos haaveilet välivuodesta saaristossa, kannattaa ensin käydä katselemassa, miltä siellä näyttää tammikuussa. Vähemmän hehkeältä kuin heinäkuussa, ai kän tell jyy. Vaikka taitaa olla koko eteläinen osa maasta yhtä Britanniaa nykyisin. Ja Utössä ei ainakaan suolata teitä, että sikäli.

Nyt näyttää kotosalla kivan talviselta, joten kaivamaan suksia vintiltä, ja ladulle vapaaviikon kunniaksi!

Yksi kommentti artikkeliin ”Winter pending

  1. Täällä ”Britanniassa” tuohon hehkeyteen voi vielä lisätä alati roiskuvan ravan, asfalttikaduille yhtä liukasta aamua varten levitetyn hiekoitussepelin ja teitä rouskuttavat nastarenkaat. Mutta eipä ole harmia lumikinoksista parkkeerattaessa niin kuin muutamana menneenä talvena. Oikeat vermeet vaan niskaan ja ulos tuulta päin, tosin ei sateenvarjon kanssa niin kuin moni täällä kaupungissa edelleen yrittää. Ottaisin minäkin sen talven, mutta melkeinpä ennemmin saariston kuin kaupungin ”hehkeyden”. Siellä se jotenkin kuuluu asiaan ja keskimäärin kuitenkin vuotuiset kelit ovat tainneet olla siellä suotuisammat. Hyviä vapaita ja hiihtolenkkejä, maltilla eka kerrat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s